HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (132/1241) > >>

elwood:
Hehe, no igen, ez egy másik szép történet, amivel még adósok vagyunk. Furman még a '80-asokban, mikor a brit Marvel-képregényeket írta, minden bizonnyal hozzáfért valamennyire gyártási infókhoz. Innen tudhatta, a Swoop (Roham) neve első körben Divebomb (Lecsapó) lett volna. Miután kiderült, hogy egy rivális predakon sas kapta meg végül ezt a nevet, annyira megtetszett neki, hogy "ellopta" a dinobot nevét, hogy ebből egy történet is írt kettejük rivalizálásáról. Ez a sztori időben még a kibertroni harcokig nyúlik vissza, amikor is a "lopás", ezért van, hogy Mogorva nem tudja, milyen néven is szólítsta a harcosát.

Ha jól emlékszem, ezt a poént egyébként Furman elsütötte a Dreamwave sorozatban a Belső háború Sötét kor c. 2. sorozatában is, mintha akkor is szóba került volna. :)

grey gargoyle:
Mindenképpp nagy köszönet, hogy olvashattuk Magyarul.
Nekem pont hogy másik névvel kapcsolatban merült fel kérdés, hogy Roham neve miért lett Lecsapó? Nem tudtam róla, hogy neki volt más neve, Sludge meg Slag nevéről tudtam, hogy valami jogi vita miatt változott párszor.
Az nagyon badass volt, hogy láthattuk végre a dinobotok cybertroni formáját.

elwood:
Ennek az egésznek az van a hátterében, hogy valamilyen ismeretlen okból Röptűz (Jetfire) nevét az G1 rajzfilmsorozatban megváltoztatták, így lett Skyfire (Légi Tűz). Az utóbbi évtizedekben hagyománnyá vált az ilyen és ehhez hasonló anomáliákra valamilyen kreatív magyarázatot adni univerzumon belül. Ez itt most Furman megfejtése.

Aldarion:

--- Idézetet írta: Feast4 - 2021. Február 05., 23:14:29 ---Viszont kérdésem van. Légi tűz az Röptűz másképp fordítva vagy egy teljesen más karakter? És ha Légi Tűz az Röptűz akkor megint nem egészen értem mi van, mert ha ugye ez a történet az eredeti előzménye, akkor Röptűz Sokkoló teremtménye volt, akkor mi van?  :headscratch:

--- Idézet vége ---
Igen is, meg nem is. A válasz elhangzik Sokkoló szájából a 18. oldalon. "Gondoskodom róla, hogy ismét felemelkedj." Ha megfigyeled, a karakter meghalt, csak az agymodulját, azaz a tudását menti meg Sokkoló, nem a szikráját, így amit a földön megteremt, az egy teljesen független entitás, akinek ezek szerint beépítette Légi tűz tudását, de épp ezért, csak a kinézetük és a tudásuk stimmel, a személyiségük viszont már nem.

Feast4:
Köszi az új frissítést.Tényleg nagyon jó lenne ha kicsit feléledne a TF.

Viszont kérdésem van. Légi tűz az Röptűz másképp fordítva vagy egy teljesen más karakter? És ha Légi Tűz az Röptűz akkor megint nem egészen értem mi van, mert ha ugye ez a történet az eredeti előzménye, akkor Röptűz Sokkoló teremtménye volt, akkor mi van?  :headscratch:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése