Szia Dancsi! Örülök, hogy egy újabb veterán TF olvasót is viszontlátunk a fórumon. Az elmúlt években megjelent képregények elsősorban olyanok számára szólnak - legalábbis én így vettem ki, akik életkorukból adódóan 20 évvel ezelőtt beleszülettek az eredeti sorozatba, és nosztalgiával vegyesen, de mégis felnőttesebb hangulatban kívánnak elidőzni a Transformerek történetein. Ez értelem szerint a hagyományok megtartása mellett némi változtatást is eredményez, amin aztán lehet vitatkozni, mert kinek ez, kinek az volt fontos a régi "mitoszban", és ha számára épp lényeges ponton esik változtatás, az könnyen ellenérzéseket szül.
Biztos van, ahol utána lehetett volna olvasni, de én nem tettem meg, úgyhogy csak a saját olvasatomat tudom mondani: én úgy vettem ki, hogy van egy Kibertroni társadalom, aminek van egy korrupt, pénz(energon?)éhes vezetése, élén a szenátorokkal, és van egy biztonsági, rendfenntartó szerv, (tehát nem az egész társadalom) akik az Autobotok, és akik kicsit megkeseredetten, de többségében elkötelezetten védik a rendet, a törvényt, és ezzel együtt a korrupt vezetőket is. A rendszer nem tökéletes: az Autobotok hibázhatnak, ahogy van jó zsaru és rossz zsaru, úgy az Autobotok közt is vannak jók és kevésbé jók. Sentinel Fővezér sem egy Optimusz, ennek meg is lesz az eredménye. Az Álcákkal itt még nem találkozunk, még Megatron sem az, aki lesz, ők majd fokozatosan alakulnak ki, ahogy a szimbólumuk is. Akiket a 19. oldalon láttál, azok szenátusi alkalmazottak, ha rajtuk lévő jelnek van jelentése, az feltehetően ehhez köthető.
Amúgy több rajongó nincs megelégedve a történet színvonalával, akár a rajzról, akár a sztoriról van szó. Szerintem is lehetne jobb mindkettő, ugyanakkor ez sem rossz.