HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Kibertroni Űrtigris:
Ezekhez a linkekhez kell gyomor:
http://adattar.kepregeny.net/!transformers/magyar.html
http://adattar.kepregeny.net/!transformers/english.html
Aki ezt a 2 oldalt írta jó pár nevet nem ismert, de vannak érdekesek is. Fura Csőtörőt ismeri, de, hogy Insecticon Álcarovar és Fort Max angol nevét is használja a képregény, és nem Maxima Erőd!!!
Kibertroni Űrtigris:
Nem tudom mások hogy vannak, de a Hasbro magyar weboldalának igénytelensége bosszantó. Ismerik a magyar neveket, mert a termékeknél azt használják, de a karakter leírásoknál, csak Cyberverse Optimuszt nevezik Fővezérnek, és csak a saját kártyáján, Űrdongóén, megint Prime-nak. Hasbro magyar nevei: Optimusz Fővezér, Űrdongó és Mogorva. (Megatron az Megatron persze)
Névfordítás pártiak vagyunk, szerintünk a játékdobozon maradhat az angol név a védjegyek miatt, de a rajzfilm szinkronokban használják a magyart, mert azzal könnyebb azonosulni (főképp, mert a TF nevek beszédesek!!!), és a kis gyerek a boltban úgy is azt nézi, melyik figura néz ki a kedvenc karakterének, és amilyenek az olcsóbb "size class"ú figurák, nem értem miért él még a franchise, a kis gyerek, olyat akar, mint a rajzfilmben. (Mi is olyat akarnánk megfizethető áron, de CV, hanem G1 persze)
Kibertroni Űrtigris:
Érdekes észre se vettem őt az AB/TF-ben: arclemezes Tűzlovag, és ott a bal felső sarok G1 Űrdongó!!! Chuck a Bay Dongót kapta, illettve Űrdongó Űrdongót G1 fejjel. Terence kiköpött Tűzlovag a játéékban, ami a többiekre nem mondható el.
Egy Foc-ban meghalt illető Iszap benne van a MB Akadémiában és nem az két dinobot közül az egyik akikre gondoltam.
Kibertroni Űrtigris:
--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Február 21., 22:36:20 ---És milyen jól tette, hogy sztárt csinált egy kazettából! A képregény valódi karakterekként kezelte Fülelő segédeit, és nem csak robot állatok voltak, mint a sorozatban.
--- Idézet vége ---
Ezért van rajta Romboló és Féreg a kedvenc transzformereim listáján, bár a legvégén, de ott vannak.
Amúgy az Energon a TV-ben is olyan rossz minöségű (mármint videó minőség/felbontás), mint az indavideón a Cartoon Networkös szinkronnal lévő részek? Mert az Armadának ilyen problémája nem volt, ezért ebből 10 részt is végig bírtam nézni (elmegy kategória), míg az Energonból egyet sem, mert úgy élvezhetetlen volt. Tudom, hogy elvileg alapból az, de ez olyan volt mintha az egyik Bay film hülyén koreografált csatajelenetét nézném kis méretű telón, gépról néztem.
És mielőtt elfelejteném Pipes-nak van hivataloss magyar neve: Csőtörő. Ő is a Semicnél az egyik TFU profilhoz kapta.
hu.wikipedia.org/wiki/Transformers_(Semic)
https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=A_Transformers-szerepl%C5%91k_hivatalos_magyar_nev%C3%A9nek_list%C3%A1ja&stable=0&redirect=no#Cs
Az ellenőrzött változatban is benne van, csak azóta már sok minden lett az oldalhoz hozzáadva, de nem teljes. (japán nevek és Unikron trilógia)
Intruder:
--- Idézetet írta: elwood - 2021. Február 20., 00:15:17 ---Féreg meg poén volt a részéről, hogy a szupererős robotok helyett egy valószínűtlen bürokratát tesz meg az álcák vezérének.
Szán pedig, ha jól figyelsz, két rajzfilm epizódban is szerepelt. A Quest for Survivalban és a Triple Takeoverben.
--- Idézet vége ---
És milyen jól tette, hogy sztárt csinált egy kazettából! A képregény valódi karakterekként kezelte Fülelő segédeit, és nem csak robot állatok voltak, mint a sorozatban.
És Szán: nos ez jócskán meglepett, mert egy képkockányi emlékem sincs arról, hogy láttam volna benne. :D
--- Idézetet írta: elwood - 2021. Február 20., 00:15:17 ---De mennyit javít rajta, hogy David Kayne olvasssa fel! :)
--- Idézet vége ---
Igeeeen. :) A hangos könyvek mintájára nagyon el tudnék képzelni egy ilyen hangos képregényt. És mennyire jól játsza Tarantulaszt is.
Kibertroni Űrtigris: Igen, Optimusz arcmaszk nélkűl olyan, mint Megatron ágyú nélkűl, vagy Sokkoló két szemmel (a cyberverse sorozatban pont kettő volt neki). Szóval vannak olyan iratlan, (de mégis kőbevésett) dizájn elemek, amiket szerintem nem lenne szabad megváltoztatni.
Ja és a Prime sorozat. Azt én csak Pixarformersnek nevezem. Ott Optimusznak (akárcsak a moziban) direk azért nem adtak maszkot, hogy lehessen látni az érzéseit. De ő a sorozatban végig ilyen arcot vágott :| ezért, mert baromi kár volt.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése