Marvelből most kicsit lassul a tempó, amíg az eddig magyarul kiadatlan részek jönnek, addig havonta csak egy rész kerül fel, ami nyolc rész, ergó nyolc hónap, nagyjából az év végéig. Utána a tervek szerint megint havi ötösével tennénk fel a már megjelent Marveleket, úgyhogy a remények szerint jövő augusztusra végezhetünk is. Utána meg... utána is jön még valami.
A DW-kapcsán megfogalmazott kritikáknak egy része számomra nem volt világos, erről Shockwave többet tudna mesélni Optimus TF fórumán. Azt hiszem, az egyik bajuk az volt, hogy a DW-s képregény túlságosan a rajzfilmre épült, és csak nyomokban vett át elemeket a képregényből (Primus, rivalizáló Sokkoló, faszagyerek Mogorva). Aztán sokaknak nem tetszett a v2 történet felépítése, hogy mindenre az utolsó részben derül fény, ahol Sokkoló, mint egy James Bond főgonosza, a lekötözött Optimusznak dicsekszik el a terveivel.
Az sem tetszett sokakanak, hogy Sokkolóból őrült tudóst csináltak, és mindenért ő volt a felelős (volt erre egy ilyen beszólás minderre, hogy "Shockwave did it!" érdekes módon most nem hallom, hogy tömegek azon problémáznának, hogy "Jhiaxus did it!").
Egy dolgot aláírok, az ongoing első hat része Napviharral, az eléggé el lett nyújtva, mint a rétestészta, elég lett volna rá 3 v. 4 rész.
Aztán savazták a Mikromester sorozatot is, ami szerintem jó koncepció volt, csak pár történetszál össze volt csapva.
Aztán abba is bele lehet kötni, hogy a figurák néha sokat beszéltek, feleslegesen, tartalmi információ nélkül. Volt akinek az nem tetszett, hogy sok "easter egg" utalgatás volt benne a rajzfilmre és a sorozatra úgy, hogy mondatokat idéztek mondatokat, szituációkat, több-kevesebb összefüggés nélkül. De szerintem leginkább az volt a legtöbb kritikus baja, hogy nem Simon Furman írta a történetet. Mellesleg Furman történeteiben is lehet legalább ennyi hibát találni, ha nem többet, ez viszont már az a kategória, ahol szerintem már túl komolyan veszik a műfajt "a transformers mítoszt" vagy "kánont" vagy mittudomén mit.
Szerintem nagy érdeme volt a DW univerzumnak, hogy a rajzfilm mentén egységesíteni/racionalizálni akarta a TF "mítosz" olyan buktatóit, mint a mikromesterek, fejmesterek, színlelők, egységbe olvasztva a későbbi Beast Warssal, és közben megőrizte a képregény legjobb értékeit. Csak sajnos, minderre már nem volt lehetőség, jól ismert okokból.