HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (1185/1241) > >>

Troll:
[font= \"Impact\"]Frissültünk![/font]
Transformers IDW v4 - Pusztitás #03

Optimus Prime:
Látom már többen válaszoltak Punkológus kérdéseire. De még én is megpróbálok, mint hülye elvakult fan - aki mellesleg még Stan Bush rajongó is.

Nos, az tény hogy a kezdeti számok nagyon bénák. Legalábbis a többi über számhoz mérten, mint Mátrix Hajsza vagy a számomra mai napig überelhetlen G2. Ám azért mégis csak nagy szó volt ez 1984-ben! A karaktereket én túl erőltetnek tartom, olyan sablonos vagy milyen. Ergo optimus a nagyon nagyon jó, okos és becsületet. Megatron a nagyon gonosz arc. Vagy Starscream, aki mindenáron a nagy vezér akar lenni, nagyon lerí róla, hogy ő az áruló típus. Eme jellemvonások nagyon dedós módon az agyunkba van vésve már az elején. Ez már azért sok, persze a Bayformers véglet se jó, ahol szinte zéró jellemábrázolás van.

Eredet. Hát igen, ez sokáig nem lett részletesen kifejtve. De miért baj? Senki nem képes elfogadni egy olyan civilizációt, ahol gépek (ez esetben TF-ek) a fejlett lények? Csak én tudok ezzel 100%-ig azonúlsolni? De tény, anno ez csak promóció volt, nem erre ment mi a játék. És az írók is váltották egymást 2-2 rész között. A gonosz Álcák megszületése és Megatron. Miért? Nézzünk szét itthon. Caesar, Napólen, Hitler. Miért voltak olyanok? Miért követte őket annyi ember?

Alt-módok, alakváltás. Szintén kár fönn akadni rajta, hisz sokkal fejlettebb faj, mint mi. Én eme mas shifting dolgot nanotechnológiának fognám fel. Hogy egyesz rászek eltűnnek, int Prime utánfutója arajzfilmben az már más kérdés. Egyszerűen nem találtak neki helyett a készítők, és így jobb eltűnnie. Ha meg a figura igaziból sem hordta azt robot-módban a rajzfilmben/kérpegénybe miért tenné. De több ilyen egyéb baki is van más kérpegényekbe is. Pédául Hulkon miért marad rajta a nadrág mikor többszörösére nől? Clark mindig hordja a Superman ruhát?

A Transformers miért lett siker? Jó kérdés. Igazából mindenkit meglepett. Hasbro, Budiansky, Cullen, Welker. Én se tudom és mint már tán említettem anno ha valaki megkérdezné tőlem miért lettem TF fan nem tudnék rá felelni. Mert túl rég volt és túl nagy fanja vagyok, talán nagyobb, mint bármilyen szériának. De anno és ma is, a Transformers olyan egyedi módon mutatja be (vagy próbálja) a robotokat, ahogy azelőtt még senki. Személyiség, történelem, érzelmek. Nem azok a buta Mikrobik meg konzervdobozok, mint sok filmben, rajzfilmben. Azon felül csupa menő cuccá alakulnak, mint autók, repülők, dínók, vadállatok, high-tech járművek, stb.

U.i.: Bumblebee-t én sosem találtam zavarónak. Ne kedvencem, de bajom sose volt vele.

elwood:
Uh, Punkológus, irigylem az időd és az energiád, hogy olyan mélységekbe merészkedtél, amit szerintem ez a téma amúgy nem érdemel meg.  Azért igyekszem válaszolni pár felmerült kérdésre:

--- Idézetet írta: Punkológus ---Tulajdonképpen csodálkozva fejeztem be az első négy részt: ez tényleg megtudott annyi embert fogni akkoriban? ezek tényleg ennyire ki voltak éhezve valami robotos cuccra?
--- Idézet vége ---

Erre már lényegében válaszolt KiD, a Transformers, Amerikában elsősorban a rajzfilmsorozattal hódított. Azzal viszont baromira. Az, hogy máig készülnek sorozatok, képregények, és most megint egész estés film, az azt jelenti, hogy: igen, meg tudott fogni. Mind a rajzfilm, mind a képregény felsorakoztat orbitális baromságokat, de ugye a mai "rajongók" gyerekfejjel, 5-10 évesen nézték végig, akkor ezek a dolgok befértek, nem értettük, nem is törődtünk velük. Felnőtt fejjel, a magam részéről én ezeket megmosolygom, aztán tovább lépek.

--- Idézet ---Azt, oké, értem, hogy Megatron akar lenni a világ ura, de a többi Álcának ebben mi a motiváció? Ők miért akarják, hogy Megatron legyen a világ ura? Én mondjuk (ismerve nagyjából a Primus-Unikron eredetet is) simán kitaláltam volna később, hogy az Álcákba Primus ültette el a gonoszság programot, hogy a több millió éves háborúban megerősödve és kiszelektálódva a Transformereknek esélyük legyen Unikron ellen. De ez csak egy ötlet.
--- Idézet vége ---

Mindenki szabadon azzal magyarázhatja a történet lyukait, amivel akarja, nekem ez bejön. Persze mondanom se kell, hogy mikor ezeket a részeket írták, szó se volt Unikronról se Primuszról, mert ezek a Simon Furman - nagyban az animációs mozifilm hatására - találta ki. A sztori alapján én úgy gondoltam annó, hogy volt egy csoport, akiknek jóval agresszívabb, hódiítói elképzeléseik voltak, maguk közül kiválasztották Megatront, oszt hajrá.

--- Idézet ---De azt el tudná nekem magyarázni valaki, hogy mi történik mondjuk Megatron felesleges testrészeivel, mikor pisztolyá alakul? Gondolom neketek nagyon banális ez a kérdés, de mindig is bökte a csőrömet, hogy egy ilyen hatalmas robot miért alakul át egy piszlicsáré kis pisztolyá (és mivé alakult anno kibertronon?).
--- Idézet vége ---

Erre a fanok kitaláltak egy koncepciót, az a neve, hogy "mass shifting" vagy tömeg áthelyezés, amit "a nagyon fejlett kibertroni technikával" magyaráznak. Ilyenkor a plusz tömeg valami párhuzamos dimenzíóba tevődik át, de ezt inkább hagyjuk, persze hogy hülyeség. Ők tudnak ilyet, mert nagyon fejlettek. Lásd Fülelő, meg a kazetták. Amúgy onnan ered az egész, hogy a játékfigurák eredetileg Japánban jelentek meg, és még nem volt hozzá ez a történet, ott Micromannek hívták a pisztolyt, a magnót, és a kazettákat tartalmazó sorozatot. Aztán az valódi autók, repülők mellett az ő robotméretüket is fel kellett nagyítani, innen jött a szuper méretváltás.
Hogy mivé alakult a Kibertronon, nem tudjuk, a War Within sorozatban egy tank üzemmódot álmodtak neki, úgyhogy lehetett tank.

--- Idézet ---Apropó a 12. és 13. oldal között nincs még egy oldal, valahogy hiányaosnak tűnik így nekm
--- Idézet vége ---
Nem hiányzik, így van az eredetiben is.

--- Idézet ---Na most Űrdongó minden, csak nem a legjava (milyen lehet a többi), tehát, hogy került a bárkára?
--- Idézet vége ---
Igen, ez megint messzire vezet. Az Autobotok fele kis töpszli, semmire se jó, de hát, megint a játék nézett így ki, nem lehet mit csinálni. Űrdongó szuperképessége elvben az, és emiatt is kerül elvileg állandóan bajba, mert hogy ő valami eszement jó kém, és nagyon energiatakarékos. Passz.

Az első négy részhez még annyit, hogy állítólag nagyon nehezen készült el. Több íróváltás is volt közben (Budiansky ekkor szerkesztője volt a sorozatnak), ez is belejátszik a történet következetlenségeibe. Több mint 20 karaktert érzékletesen bemutatni 4x23 oldalon szerintem lehetetlen is. És lehet bár Budianskyt fikázni - sokáig tettem én is - a robotok személyiségeit, tulajdonságait nagy mértékben ő találta ki, írta meg, még a Hasbro játékok kedvéért. Tehát, ha egyes történetei nem is túl jók, a siker alapjainak megteremtéséhez ő is sokban hozzájárult.

KiD:
Igen, Budianskynál a minőség elég hullámzó volt, ezt el kell ismerni.

KiD:
Akkor visszavezetném az első négy rész sikerét a játékokra és a rajzfilmekre. (Illetve azért nem kibírhatatlanul rosszak.) Gyakorlatilag ez egy nagyon jó termékkapcsolás volt akkoriban, ráadásul az elsők közé tartozott, addig ugyanis törvény is tiltotta pl. játékok reklámozását rajzfilmshow-val.

Űrdongó nem tudom, hogy csak téged irritál-e, mindenesetre engem nem.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése