HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
elwood:
--- Idézetet írta: holloo ---Egyébként akkor vetődött fel bennem a kérdés amikor a Mikromesterek az akadémiát emlegetik és mind ott lettek kiképezve...Elképzeltem ahogy a végzős diákokért jönnek az álca és abot menedzserek és különböző ajánlatokkal csábítgatják őket...
--- Idézet vége ---
Nos, a Mikromesterekben konkrétan ilyesmiről volt szó. Az energiatakaréskosságból létrejött a Transformerek új generációja, akiket az Autobotok-Álcák közösen képeztek ki, hogy aztán végül ők döntsék el, kihez akarnak csatlakozni. Aztán persze a beilleszkedéssel többeknek problémájuk voltak: az egykori társaikban nem láttak ellenséget, a "nagyok" nem fogadták be őket igazán a csapatba, kicsit a transformers világ gettólakói voltak, a kamaszkori lázadás minden velejárójával. (Plusz, hogy a dolog bonyolultabb legyen, volt köztük pár Mikromester, aki korábban rendes robot volt, csak átültették kisebb testbe.) Mondom, eltérő írók, eltérő koncepciók.
KiD:
Érdekes rész volt ez a Beast Wars epizód, azok a romok már amúgy is foglalkoztattak...
Warusz:
Szerintem lehetséges, hogy pár új robit épitenek beléjük épitenek némi gyakorlatott és ezért nem kezdőként ugornak bele az 1ső csatájukba. mert akkor kár lett volna meg épiteni öket, ha máris bele rohannak az 1ső lézer találatba.
Megatron eredet részében látni Portyázót aki végül el dönti, hogy el hagyják a várost, így szerintem korábban valahogy szerzett ilyen tsztséget amit talán tanulással kapott.
A régi Marvelben jegyeztem meg 1szer Kup, hogy Optimus tette biztonsági tiszté a Bárkára, amit szerintem tapasztalatai miatt kapott.
De Elwoodnak igazat adok abban nem lehet igazán tudni.
holloo:
Hát köszönöm .tehát akkor mégsem én vagyok a hülye... Egyébként akkor vetődött fel bennem a kérdés amikor a Mikromesterek az akadémiát emlegetik és mind ott lettek kiképezve...Elképzeltem ahogy a végzős diákokért jönnek az álca és abot menedzserek és különböző ajánlatokkal csábítgatják őket...
elwood:
Szerintem nem feltétlenül érdemes ezt ennyire gyakorlatiasan átültetni a hétköznapi nyelvre. A Transformers univerzum ilyen szempontból sokkal kevésbé kidolgozott, mint a Star Trek vagy a Star Wars univerzum. Az elképzelések írónként, felfogásonként változnak. Vannak robotok, akiknek a háború előtti foglalkozása a meghatározó - Grapple (Csáklya?) például építész - másokat különleges képességeik predesztinálnak feladatokra, de a "ranglétrán" - már ha van ilyen - nem sok mozgás van, mindenki elégedett a beosztásával . A Fővezéreket vagy Prime-okat választani szokás, akár a Mátrix átadásával, (amibe a Mátrixnak is van beleszólása, lásd Rodimusz a rajzfilmben), vagy az Autobot tanács által (War Within v1, DW képregény).
A robotok kora megint nem egy teljesen végiggondolt koncepció, ami szintén alkotónkként változó. Simon Furman a G2-ben a legtöbb kibertronon született robotot egyidősnek mondja, akik - pont Kup és Nagyágyú példáján - másképp váltak éretté az évek során. Ugyanakkor vannak újjonnan készült robotok, akik cseppet sem viselkednek kezdőként, és vannak igencsak kölyökképű robotok, (pl: Wheelie). Szerintem ezek olyan dolgok, amivel kapcsolatban mindenkinek lehet saját elképzelése, amiről lehet értekezni, beszélgetni, de semmiképp sem érdemes egyik teóriát sem kőbe vésettnek felfogni.
Update: Ja és ma újra BEAST WARS! Egy általam kedvelt résszel.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése