HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
SkleshN:
--- Idézetet írta: Optimus Prime ---Hát Sokkolót azért nem olyan könyű elintézni.
Anno én is furcsáltam rejtélyes visszatérését -> 6.szám után a 8.szám. De a hiányzó számok elolvasása után se értettem, figyeltem. De mint azt az autobotok is mondták a mocsárnál Optimusznak, hogy most végezzen vele, amíg lehet. De lévén Bustert sietett megmenteni ezt nem tette meg, és azt hiszem Portyázó említette is, hogy egyben még biztos lehetünk: Sokkoló visszatér.
A Fort Max-szal vívott csata során ég el a légkörben. Miután az űrhajó segírségével végez Fort Max-szal, majd az űrben Cerebros-szal is elbánnik végül csak megsebesül ő is és lezuhan. Bár én arra hivatkoznék, hogy mind Megatron és Sokkoló végső halála volt/lett volna Budiansky szerint. Hisz mikor később visszatérnek már Furman írja a képregényt. Szóval ez már inkább az ő abszúrditása.
--- Idézet vége ---
Köszi a gyors választ.
Mégis, hanyadik Marvel számban történik ez a csata Maximussal?
Anno vásároltam én is ezt a sorozatot az újságosnál, csak volt egy idő, amikor megszakatt a történet-szál, és egy nagy ugrással tért vissza a magyar olvasókhoz, majd mikor már kezdett vége lenni (és vége is lett) az első generáció részeinek, pótlásúl kiadták még a régebben megszakatt cselekményszálak egyes részeit. Ott szakadt me ismét, hogy Mogorva lett az új parancsok az Autobotoknál, és a Bárkát beüzemelve Ösztűz után ered az űrbe.
Van rá esély, hogy az ezekután is kimaradt részeked megismerhessük valaha itt a Hálózsák-on?????????
KiD:
Szerintem nem olyan hihetetlen a feltételezés, hogy Sokkoló ki tud mászni egy mocsárból, ezt én különösebb történetbeli megemlítés nélkül is alapnak veszem.
Ami a későbbi eltűnését és visszatérését illeti, nos arra várni kell még egy kicsit, mindenesetre a Föld légkörébe történő zuhanása (lásd magyar 12. szám összefoglalója) egyike azon történeteknek, amelyek egyelőre nem jelentek meg magyar nyelven. Most érkeztünk el ahhoz a ponthoz a Marvel történetek kiadásában, ahol pontosan ezek a kimaradt sztorik következnek majd, azonban Sokkoló zuhanása előtt még Mogorva és az alakváltók legújabb típusai követelnek majd maguknak megkülönböztetett figyelmet.
Opti, szerintem írj ki egy SPOILERT!
Optimus Prime:
Hát Sokkolót azért nem olyan könyű elintézni.
Anno én is furcsáltam rejtélyes visszatérését -> 6.szám után a 8.szám. De a hiányzó számok elolvasása után se értettem, figyeltem. De mint azt az autobotok is mondták a mocsárnál Optimusznak, hogy most végezzen vele, amíg lehet. De lévén Bustert sietett megmenteni ezt nem tette meg, és azt hiszem Portyázó említette is, hogy egyben még biztos lehetünk: Sokkoló visszatér.
A Fort Max-szal vívott csata során ég el a légkörben. Miután az űrhajó segírségével végez Fort Max-szal, majd az űrben Cerebros-szal is elbánnik végül csak megsebesül ő is és lezuhan. Bár én arra hivatkoznék, hogy mind Megatron és Sokkoló végső halála volt/lett volna Budiansky szerint. Hisz mikor később visszatérnek már Furman írja a képregényt. Szóval ez már inkább az ő abszúrditása.
De gondolom majd Elwood úgyis ad az enyémnél összeszedettebb és értelmesebb magyarázatot.
SkleshN:
Üdv!
Újra átolvastam a Marvel - Transformers G1-es részeit és van egy-két rész ahol Sokkolót találtam hírtelen magyarázat nélkül feléledtnek. Tudnátok segíteni, hogy honnan bukkan elő?
A 12. számban (6. magyar kiadás) miután Optimusz visszakapja eredeti fejét, behajítja Sokkolót a mögöttük lévő mocsárba és Sokkoló elmerül.
A 13. rész (A mesterlövész) Megatron és Joey Slick történetével telik, más transformer Megatronon kívül nem szerepel ebben a részben.
A 14. (Robot Rock and Roll) részben biszont Sokkoló újra előtűnik (egész pontosan a 7. oldalon kirobban egy hegy oldalából egy energiaátalakítót víve magával.) Namármost ezekután Üstökösék is kíváncsiak lennének, hogy honnan tűnik újra elő, de erre nem térnek ki ebben a részben.
Sokkal későbbi részben viszont mintha ugyanerre a kérdésre lenne egy válasz. De ez a történet időben sokkalta később játszódik. (Transformers G1 - 19. szám, magyarországi kiadás)
Később eme helyzetről is kiderűl, hogy valamikor Sokkoló a Föld légkörébe zuhant és így csapódik az Óceánba, ahonnan a 19. számban feltűnik.
Nos akkor hogyan kerül elő a mocsárból, amikor Optimusz beletaszítja még a 12. számban? a 14.-ben meg már úgy néz ki, mint aki most jött le a futószalagról... csili-vili komplet felépítésben, üzemzavartól mentesen....
Vagy ez egy tök lényegtelen kimaradt rész a Marvel G1 sorozatban? Köszi az útbaigazítást!
+++
Tényleg... Mikor folytatódik a G1 és a Fejmesterek Marvel sorozat?
elwood:
Pontosítsunk: A Dreamwave által megjelentetett crossover címe: Transformers vs. G.I. Joe. (ez játszódik a II. vh alatt (helyett), amúgy szerintem ez egy k. jó sorozat, első két része honosítva fent van a Hzs-n.)
A Devil's Due által kiadott sorozat címe: G.I. Joe vs. Transformers. Ez több folytatást is megért, a rajzok minősége a végére feljavult, hála az ex-DW-s Joe Ng-nek, a sztorik azonban szvsz elég laposak, sőt, kifejezetten bénák voltak.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése