HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
elwood:
A karakterleírások egy része fent van a neten, az adattar.kepregeny.net oldalon (alul a "belépés a régi adattárba" linkre kell kattintani, aztán a fejlécen a Transformersre) Van fent pár furcsa névmagyarítás, ami nem követi a Marvel füzeteket.
A beszkennelés elviekben menne, de kiskoromba jó szókás szerint kitépkedtem a karakterleírásokat, hogy egy helyre gyűjtsem őket. Később felhagytam ezzel, így vannak leírások, amiket a füzetekben hagytam. Elvben tehát megvan mind, csak össze kéne szedni, de, hm... őszintén szólva, nem visz rá a lélek. Szerettem én is a karakter leírásokat, de most már annyi helyen utána lehet ezeknek nézni. Lehet. Majd meglátom.
Igazából az van, hogy ezek a leírások egy négy részes füzetben jelentek meg, Transformers Universe néven. Aztán a későbbi figurák, akik kimaradtak belőle, a képregény utolsó oldalaink jelentek meg (ha összeszámolod az oldalakat a 45. rész fölött, vannak számok, amikben csak 18-20 oldal van. Ott a többi leírás volt.) Na ezeket kéne mind lefordítani. Vagy még inkább a DW féle "More Than Meets the Eye"-t, ami jóval több figuráról ad leírást.
Aldarion:
A minap elővettem a Semic gondozásában megjelent Tf füzetek közül azt a párat, ami nekem is megvan, és amikor átfutottam felmerült bennem egy kérdés.
Arra lennék kíváncsi, hogy a Semic kiadásban szereplő ismertetőket tervezitek-e közzétenni, mint mondjuk a DW Mikromesterek sorozat esetében?
Én nagyon díjaznám a magam részéről, mert azokat mindíg szivesen olvasgattam, ráadásul azoktól valahogy jobban megragadtak a karakterek, mint a kpregényben.
SkleshN:
Köszi elwood !!!!!
Semmi gond, amíg a zavar elhárul nálatok, van mit bepótolnom az IDW-s és DW-s részekből is... csak nyugottan!
elwood:
Átejtő eredeti neve Doublecross, egy kétfejű sárkánnyá alakul át. Ő a harmadik Szörnybot, és Groteszkkel és Undorral együtt fel fog tűnni még a Fejmesterek negyedik részében. Ezen kívül nem nagyon szerepeltek, így tehát a magyar képregényben sem, ezért nem találkozhattál a nevével.
A frissítés terén apróbb gondjaink támadtak, ezért szíves elnézéseteket kérjük, de amint beindul ismét az üzem, jönnek a kimaradt részek, így a Fejmesterek 4., befejező része is, és az emlegetett sokkolós epizód is.
SkleshN:
Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!
Felmerült bennem még valami.
Nem egy robotról begyűjtöttem már a jellemzéseket, és most találtam még egyet, akit a neten sem, sem eddig megjelent Marvel,IDW, DW-s képregény oldalain nem láttam...vagy csak jól elbújt...
Első megjelenése a Marvel oldalain a Fejmesterek legeslő részének 7. oldalán van. Groteszkal és Undorral együtt ő is szeretne a Maximus által bemutatott Nebulos bolygón békére lelni...a neve Átejtő.
Számomra innentől kezdve el is tünt... vagy mégsem? Groteszk és Undor jellemzése megvan, bár még a Fejmesterek részeken kívűl nem igazán találkoztam velük.
Groteszk (Grotusque) jellemzése a Marvel első generációs részekből a 25. magyar kiadásban található, szörnybot alcsoport megjelöléssel. Nem említik hogy lenne bináris emberi, vagy nebulosi partnere.
Undor (Repugnus) pedig a Marvel első generációs részekből a 26. magyar kiadásban található. Róla sem említik hogy lenne bináris emberi, vagy nebulosi partnere.
Mindketten szerepelnek egy külföldi wikipediás Transformers adatbázisban, mint a Dream Wave comics felújított robotkiadásainál.
Átejtőről lehet tudni valamit? Aki olvasta már a kieső részeket, Groteszk és Undor csak említésként szerepel itt-ott jellemzésekben, vagy valamikor történetbeli szerepeik is lesznek, lehetnek?
Még egyszer: köszi előre is!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése