HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (1112/1241) > >>

KiD:

joustoe:
Tudsz erről szabálykönyvet digitálisan?

Noro:
Üdv

--- Idézetet írta: joustoe ---sajna a szerepjáték megbukott annál, hogy nem tudtam naon a fejlődéseket kidolgozni, akit érdekel annak részletesebben is beszámolhatok a problémáimról, hátha van rá megoldás!
--- Idézet vége ---
Nem tudom, ez jó hír-e vagy rossz, de alakváltó robotokra kidolgozott szerepjáték már van. A neve Mechamorphosis, és a d20 rendszert kombinálja egy Shadowrunhoz hasonló prioritás-rendszerrel.
Választasz magadnak méretet és fejlődési sémát (azaz kasztot: tudós, felderítő, harcos, vagy irányító - ez utóbbi Soudwave-hez hasonlóan több kisebb robot felett rendelkezik), aztán 5 kategória között elosztod a prioritásokat, és ennek megfelelően oszthasz szét pontokat.

A kategóriák: alternatív forma (minél bonyolultabb, minél hi-techebb illetve minél nagyobb méretkülönbség van a humanoid és az alt forma között, annál többe kerül), tulajdonságok (a D&D-ből ismert 6 főérték), form feat-ek (ebben olyanok vannak, mint pl. részleges, vagy villámgyors átalakulás, minden alakban használható eszközök, vagy hogy különösen jól tudod "vezetni magadat", stb), különleges képességek (pl. Mirage láthatatlansága vagy annak a headmaster denevérnek a hipnotizáló ereje, de ide tartozik a bináris kötés, a gestalt formává egyesülés és a triplechanging is), valamint a felszerelés (főleg reális tech dolgok, mint pl radar vagy infravörös érzékelő, illetve fegyverek - de ha sima sugárvetőnél többet akarsz, mondjuk fagyasztósugarat vagy mágneses összezavarót, az már különleges képesség)

elwood:
dr samson: persze, nem is érdekes, volt annyi megszakadt feltöltésem, hogy simán benne volt egy ilyen a pakliban.

Dash:
Hi!

Kicsit a szerepjátékhoz: hogyan is csatlakoztassunk már "többszörszintetlépett" partihoz új karaktert? Hozzunk létre egy első szintűt, rendes kidobással, és utána fejlesszük fel a kívánt szintre úgy, mintha azt játék során tennénk... Hogy ne lehessen übertáp karikat kreálni, gondosan kidolgozott képzettségfa és arzenál kell, kemény dió megcsinálni. BIzonyos fegyvereket, képességelet, tápokat meg szintekhez kell kötni, ne legyen pl már első szinten senkinek Megatron kaliberű ágyúja...  és ne fordulhasson elő olyan, hogy "éppen autó-alakban hajtok az autópályán, és hopp, fentről lőnek rám, átalakulok repülővé" sz'al triplaváltozóvá is csak X szint után épülhet át valaki, ha egyáltalán, stb, stb...

Az eredeti szereplőket szerintem meg kell hagyni NPC-nek, ők lehetnek küldetést adók, vagy akár célpontok, de segítők, tanítók is. A szerepjáték fantázia - ha ez nem is elfes-orkos -, mindenki agyalja csak ki adott keretek között a saját karakterét!

Ez persze csak az én véleményem.

Dash

Ui.: Majd' elfelejtettem! Elwood, köszi a Ramjetet, főleg a borítót!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése