HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
keildavid:
--- Idézetet írta: iktriad ---Nos, pár felvettödött dologra pár válasz:
12 részes a sorozat, de kap még 4 extra részt amellyek hivatalosan 13.-16. fogják viselni.És kapnak egy helyes kis CODA mellékjelzőt.
--- Idézet vége ---
Igazad van iktriad. Láttam a tfarchive.com-on és igen tényleg úgy lesz.
Bár van még valami amit nem kérdeztem. Az a három álca Spektró, Kémlelő és Kereső, akik fényképezőgéppé változnak és ott voltak Görgetővel.Ők hogyhogy élnek? Pedig láthattuk a TF Reflektorfényben: Wheelie történetben, hogy felrobbantak az űrhajóval együtt. És esetleg még egy kérdés: Wheelie sose tért vissza az Autobot társaihoz?
elwood:
Nem szakavatottként, inkább csak rajongóként szeretnék hozzászólni a "testvér" témához. Az alakváltók közötti testvéri viszonynak nagy hagyománya van, de a jelentősége a rendszeres felemlegetésen kívül viszonylag kevés. A kialakulása részben az azonos karaktermodellekre vezethető vissza (Tomboló-Görgető, Ámokfutó-Futkosó, Optimusz Fővezér-Ultra Magnusz!) de nem minden esetben. (Pl. Acélfej és Racsni, Inferno és Csáklya, Ösvényvágó-Csörlő, Portyázó-Kékvillám-Füstfelhő, Lézercsőr-Körfűrész stb. esetében nem.) Az Autobotoknál Csatár és Napcsillantó a testvérek, náluk azonban csak a földi jármű üzemmódjuk (Lamborgini) azonos. A testvérség a történetekben leginkább kettejük viszonyában jelenik meg, kicsit a Tomboló-Görgető párosnál még a Marvel G1 elején, és a DW G1-ben nagy hangsúlyt kapott Optimusz és Ultra Magnusz testvéri viszonya. Ezeknél a karaktereknél a testvériség egyfajta érzelmi kötődés, és különösen Csatár és Napcsillantó esetében folyamatos együtt lógást eredményez, ami persze az IDW sorozatban már másképp fest.
Az Üstökös-Villámcsapás-Égretörő vonalat szándékosan hagytam ki, ők ugyanis Lökettel, Sugárhajtóval és Siratóval együtt alkotnak egy közös csapatot, amit a rajongók Fürkészeknek (Seekers) neveztek el. Azért Üstökös nagyravágyásával mindenképp kivül áll ezen a brancson, vagy legalábbis vezetője ennek. A testvéri szerepek itt sosem voltak meghatározók, bár az "együtt lógás" úgyanúgy, mint mondjuk más alcsoportoknál, azért megvan.
Fordítás szempontjából a brother (testvér) lehet a brother in arms (bajtárs/harcostárs) rövidítése is bizonyos esetekben, de nem bonyolítom tovább. Lehet rájuk testvérekként tekinteni, de esetünkben ez - szerintem - nem olyan szoros kötelék
iktriad:
Nos, elöszőr is köszi a 3.rész honosítását kedves forditók/beírok. Tényleg nagyon sokat jelent nekem ezeket a történeteket magyarul olvasni TF szakértők forditásából!
Nos, pár felvettödött dologra pár válasz:
12 részes a sorozat, de kap még 4 extra részt amellyek hivatalosan 13.-16. fogják viselni.És kapnak egy helyes kis CODA mellékjelzőt.
Az emberektől most egy picit elfordulunk (ha megengeditek: végre!) és nemsoká egy eddig hanyagolt csoportal foglalkozunk, akik eddig igencsak visszafogták magukat.
A "testvér" dolog megválaszolását inkább másoknak, szakavatottabbaknak hagynám meg!
keildavid:
--- Idézetet írta: mad47 ---Megatron és Üstökös párbeszéde egészen megdöbbentő. Megs' úgy beszél Üstiről mintha a fia lenne.
--- Idézet vége ---
Most hogy ezt mondod, tényleg. Nekem is úgy tűnt a párbeszéd.
Ubul:
Bocsi Tyrant. Máskor nem szokot ele bajom lenni. Lehet a fáradtság. Nem leb*szás akart lenni vagy vmi hasonló. Ellnézést...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése