HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (91/1242) > >>

Intruder:

--- Idézetet írta: elwood - 2021. Július 30., 09:27:43 ---A rajzfilmből ismert matrix of leadership (vezéri mátrix) azért nem egészen ugynaz, mint a képregényből ismert teremtő mátrix (creation matrix)

--- Idézet vége ---
Érdekes ez a Mátrix, mert amikor Budiansky kitalálta, akkor még csak egy bináris kód volt, amit Optimusz a fejében hordott, majd Furman azt mondta, hogy ez egy tárgy, mint a mozifilmben. Szóval akkor most két eredet sztori üti egymást ugyanabban a világban. :D
Egyébként a rajzfilmben mi volt a Mátrix története? Csak annyira emlékszem, hogy Opti a haldokló Szentineltől vette át.

elwood:
A Maximalt már én is maximálként fordítom. A maximize-t pedig maximáljatoknak. Az Égszelőt is jó, a Légpenge - aminek eredetileg fordítottam - most az IDW képregényben Szélpenge mellett nem tűnik jó döntésnek. Tigatron nálam Tigratron. A tigrishez a magyarban kellett nekem az a +1 r.
A rajzfilmből ismert matrix of leadership (vezéri mátrix) azért nem egészen ugynaz, mint a képregényből ismert teremtő mátrix (creation matrix), mégha mindkettőt hordozta is Optimusz fővezér, és Simon Furman a Marvel-képregényben egy soft retconnal össze is kötötte őket.
Az ugye megvan, hogy a teljes BW-BM-nek elkészült a magyar felirata? (Egyszer végig kéne mennem rajta, hogy a Égszelő és a Haláldarázs neveket átvezessem.)

Intruder:
A Maximál, Maximálás nekem tetszik. A németek is Á-val ejtették, és szerintem is "kényelmesebb" így kimondani. Az Airazor meg mintha az Armada képregényben is Égszelő lett volna, vagy ha mégsem, akkor is ez a név állna neki a legjobban. Rattrap- Patkányfogó? Őszintén szólva én az angol nevével sem vagyok kibékűlve. A Rattrap jobban állna egy olyan robinak, ami valami patkánygyilkos állattá alakul pl. kobra. Így fura, hogy saját magát hívja önmaga csapdájának. Bár egy picit karakteridegen, de ő az én fejemben mindig is csak simán Csapdás volt magyarul.

Kibertroni Űrtigris:
Megnéztem a WfCT Királyság első két részét.
Primal = falkavezér (az ősvezér akkor is jobb)
Vezetés Mátrixa = Teremtő Mátrix !!!
Rattrap = Patkányfogó (Egérfogó nála, szóval majdnem)
Dinobot = Dinóbot (Nemtom miért rövid i-vel, amúgy az eredeti alakot őrizné meg)
Maximal = Maximál (Jobb a Maximal)
Air(r)azor = Légszelő (Még megfontolja, hogy Égszelő lesz-e)
Tigatron = Tigatron
Maximize! = Maximálás! (Ez nem vicc! A "Maximalizálás!" jobban hangzik, hiába hosszabb)
Roll out! = Nyomás! (Miért!!!!!!!!!!!! Üstökös!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja az Ostromban is ez volt.)
Cheetor = ? (Nem nevezték meg ebben a 2 részben)

A frakció neveket nagybetűvel írják. (Ő is, mert szebb)
Ez sem kapta meg a világ legjobb fordítását, ha az eredeti beszédet hallgatjuk.

Kibertroni Űrtigris:
Igen, nekem már csak az IDW RiD kell. kb. 7-8 GB kell az összes HZS füzethez.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése