HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Intruder:
--- Idézetet írta: Kibertroni Űrtigris - 2023. Május 18., 18:38:13 ---Érdekes, hogy a Maximálok Légszelő kivételével, aki elvileg Légpenge lesz, a Királyság nevüket kapják, amit Geptor esetén sajnálok a legjobban érthető okokból.
--- Idézet vége ---
Ne mond már, hogy Dávid komolyan a netflixes neveket használta a fordításhoz, mert én is átalakulok mindjárt! :badteeth:
Kibertroni Űrtigris:
Hát igen, a Car Robots messze nem a legminőségibb TF alkotás, de a japán Beast Erával ellentétben végig tudtam nézni.
(A Beast Wars II eleje borzalmasan unalmas, ezért 3. nekifutásra sem sikerült végignézni, a Neo jobbnak tűnik, de előtte az előzmény sorit kéne megnéznem.)
Építősrác/Hasító (Build Boy/Wedge) nekem kicsit irritáló, de Sebességtörő/Gyorshajtó (még ?-es, hogy melyik lenne a japán név jobb fordítása) (Speedbreaker/Side Burn) egyeseknek szintén irritáló lehet, de én tudtam rajta néha derülni. Természetesen ehhez az animéhez ki kell kapcsolni az agyunkat bár ezt a Bayformersnél már megszokhattuk.
Japánul angol felirattal néztem meg, mert az amcsi változat módosított, illetve bizalmatlan vagyok az angol szinkronokkal, amelyek nem eredetileg is angol nyelvű cucchoz készülnek.
Érdekes, hogy a Maximálok Légszelő kivételével, aki elvileg Légpenge lesz, a Királyság nevüket kapják, amit Geptor esetén sajnálok a legjobban érthető okokból.
KiD:
Sajnos én falra mászom a főhős gonosz alteregóitól, Black Gokuktól, Nemezis Fővezérektől, Dakenektől. Michael Knight gonosz ikertestvére természetesen kivétel.
elwood:
Azért ennek a filmes Ostornak lesznek olyan vonatkozásai, amik a '86-os filmbeli Ostornak (és Ciklonnak, de legfőképp Galvatronnak) voltak. Hivatalosan egyébként nem álca, hanem Terrorkon. De ezzel együtt megáll a 2001-es RiD-es párhuzam is.
Ami az animét illeti, poénra van véve, hozza a szokásos japán kliséket, amik az Armada-Energon-Cybertronból ismerősek lehetnek. Itt született meg Sky-Byte, a haikukat író predakon költő alakja, aki messze a legjobb karakter volt a sorozatban. De tagadhatatlan, hogy Ostror indította el a fekete Optimuszok - gonosz Optimusz klónok - sorát, akiket ma Nemezis fővezérekként szokás emlegetni. Ezzel együtt azért leginkább az 5-9 éves korosztály tudja leginkább értékelni.
Intruder:
Én csak pár részt láttam belőle, tűrhető.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése