HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (83/1241) > >>

Kibertroni Űrtigris:
Divernek kéne egy név. BWII is passzoljon. (Béka)

Az aszpikgróf mi a sal*ot jelent?
Egy kicsit az idézetet politikailag érzékenynek találom. (Nem személyes álláspont miatt, csak mert kerülném egy ilyen fórumon a politikát, mindenki érdekében.)

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: elwood - 2021. Augusztus 15., 18:38:11 ---Köszi az ötleteket. Még emésztem. A mai kedvenc szavam az aszpikgróf.

--- Idézet vége ---

Nincs mit. :bravo:

Igen, azon nekem is megakadt a szemem. :lol: :lol: :lol:

elwood:
Köszi az ötleteket. Még emésztem. A mai kedvenc szavam az aszpikgróf.

HeirToGrievous:
Pallas Nagy Lexikona szerint van olyan.
https://mek.oszk.hu/00000/00060/html/087/pc008725.html

És lehet, hogy mára már kissé elavult kifejezés (nem tudom), de hogy régen létezett (legalábbis használták) olyan, hogy "revolúciós" az fix.

"Épp úgy, mint ahogy az úgynevezett nemzeti ellenállást fintorrá alacsonyitottuk le, melyen Bécs és egész Európa gúnyolódott, úgy választójogi svindlijüket is lehetetlenné fogjuk tenni, ha a százezrek erejével támadunk ellene. És Andrássy grófnak sem képmutató, sem rejtélyes frázisai nem tévesztenek meg senkit. Ismerjük ezt az urat eléggé. Tudjuk, hogy nincs veszélyesebb ellensége a magyarországi proletariátusnak, mint a feudális revolúciósok fekete aszpikgrófja."

(A Munka Szemléje, 1908-02-01 / 4. szám)

Kibertroni Űrtigris:
A haveromnak a Formabontók ugrott be, jól hangzik és a jelentése se rossz, illetve az alakja nagyon kitekertenbaz alakváltást is sugallja.

A Revolucionáriusok sem rossz, mert ez az alak áll a legközelebb az eredetihez, de nehéz kimondani és túl idegen szó.

Az MLP crossovernél is valami nyakatekert kifejezés használt egyszer alakváltás helyett, mert abban a bubiban benne kellett lennie az alakváltónak is.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése