HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Feast4:
Most olvastam újra a Maximum Dinobotokat és felvetődött egy kérdés bennem. Skorponok azóta eltűnt. Sokkolót a G-9-re vitték, akik később Overlord elengedett. Skorponok viszont hova lett?
Ő is a G-9-en volt?
KiD:
Ezért nem biztos, hogy szerencsés univerzális kérdéseket feltenni robotokról, hogy milyen is ő valójában, mert nagyon más eredményre jutunk a különböző rajzfilmekben és képregényekben. Itt most alapvetően IDW Megatronról és Fülelőről volt szó.
Intruder:
--- Idézetet írta: elwood - 2021. Szeptember 15., 08:57:40 ---Ami szerintem még fontos, azt Fülelő, az élő álca lelkiismeret mondja ki még a RiD-ben valahol: az álca ideológia szerint mindenki egyenlő .
--- Idézet vége ---
Érdekes ezt pont arról hallani, akinek évtizedekig az volt a leghíresebb szövege, hogy "Soundwave superior, Constructicons inferior.".
elwood:
Nem biztos, hogy jól értem a kérdést - mármint hogy Megatron megállottan gyűlöli a fővezéreket, és le akar számolni velünk, így Optimusszal is?
Ha ez a kérdés, akkor a válasz igen. Már a Megatron: Eredetben is kicsit osztályharcos volt, de James Roberts, aki azért fogékony az orosz kultúrára, Dosztojevszkij (Bűn és Bűnhődés) mellett a szovjet kommunista ideológiából is emelt be elemeket az álca vezér karakterébe (és a D.J.D/Á.I.D. által képviselt álca ideológiába is, ami ugye kitől származott, na kitől?).
Ja, és nem pusztán lenézők és alázók voltak a régi fővezérek. Konkrétan zsarnokok voltak, despoták, akik egy kiváltságos réteg - vagy rétegek - kedvéért elnyomták az alsóbbrendű osztályokat. Az autobotok pedig - eredetileg csak rendfenntartóként - ennek az osztálynak a kiszolgálói voltak, ha nem is tudatosan vagy akarattal. Hogy ezt a kognitív disszonanciát ki hogy dolgozta fel, arra jó példa Optimusz és Portyázó eltérő életútja, de hogy mennyi más árnyalat van a feketén és a fehéren kívül, arra jó példa Krómpáncél is.
Kayamiel:
Visszatérve asszem 1 héttel ezelőtti témámhoz. Lehet azt mondani akkor, hogy Megatron a régi fővezérek lenéző és alázó viselkedése miatt lett úgy mond "megszállott" az össze fővezér és így Optimus leszámolását és gyűlöletét illetően?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése