HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
elwood:
Hű, turkia, nagyon köszi! Tök zavarba hoztál. Majd vissza is olvasom mindjárt, milyen jó voltam :) De tényleg érdekel, mert pl. mikor most elővettem az AHM-et, azért találtam benne dolgokat, amiket már máshogy - remélem, jobban - fordítanék le. Remélem, lesz még alkalam megosztani fordításokat, ezen a héten még nem jutott rá időm, úgyhogy Optimus Prime 7-nél elakadtam. Még majdnem 90 rész hátra van a IDW 2005-ös univerzumból. az alsó hangon egy év. Aztán felfrissítem a beírói emlékeimet is, de mindig leírom, ha valakinek van beíró/grafikus ismerőse szabad kapacitással, ne titkolja el.
Armada-Energon: képregényben nem olvastam, de sokan szeretik, köze lehet hozzá, hogy a 7. résztől végig a 30. (31.?)-ig Simon Furman írta.
A rajzfilm annyira nem volt jó az elején, a végére, mikor felbbukkan Unicron, ott azért jobb lesz. Ez a 2000-es évek elején jött ki - 2001 talán? - vállaltan animének készült, amit aztán gyorsan angolra ültettek, ebből adódóan voltak izlésbeli és fordításbeli félresiklások is.
Kibertroni Űrtigris:
Az Unikron Trilógia rajzfilmeknek minden nyelven hírhedten pocsékak a szinkronjaik. Magyarul terminológiailag sem korrekt. 5 szinkron 3 rajzfilmhez, csak az uccsóban helyes OP neve.
KiD:
Ő a Transformers Armada nevű játékvonalból került ki, készült rajzfilm és képregény is a szériából, a G1-hez hasonlóan a kettőnek kevés köze van egymáshoz. Két másik sorozat épül rá, az Energon és a Cybertron. A rajzfilmeket nem ismerem, a képregények nem rosszak szerintem.
Kayamiel:
Most először találkoztam Armada Megatron nevével és kinézetével. Rá is kerestem, nem néz ki rosszul. Tudnátok pár mondatot írni, hogy ő vele hol lehet találkozni? Képregény vonal ő is? Hogy jött létre? Nem is tudtam, hogy volt ilyen is :tf-optimus: :tf-megatron: :tf-shockwave: :tf-jazz:
turkia:
Ősrégi honosítás már, de a minősége miatt rendre előveszem. Elwood, a Reflektorfényben Sokkoló történet fordítása elképesztő igényes. Nem tudom, hogy Fátum szavaival élve "különösen ihletett volt" a munka, vagy sokat agyaltál rajta, de az amúgy középszerűen korrekt sztorit kitűnő füzetkévé teszi. "Elemi szubrutin" , "taktikai támadóegység" és tsai kerek, szabatos mondatokban. Egy barátommal tegnap ez volt a téma. Egyik kedvenc honosítás.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése