HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (64/1241) > >>

Feast4:

--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Október 06., 19:57:26 ---Amúgy csak szerintem nincs következetesség abban, hogy mit élhet túl egy TF és mit nem? Vasököl belehalt a fejsérűlésébe, míg Küllő fejét szinte a nulláról kellett újraépíteni. Nem úgy volt eddig, hogy ha az agymodul és a szikra kamra közűl bármelyik is károsodik az egyenlő a biztos halállal? Ezért nem tudom túltenni magam azon, amikor Portyázó felrobbantotta a Szerkesztettek fejét, és később valahogy mégis visszatértek. (Kivéve Bokszoló. Az ő feje ugyan úgy roncsolódott, de ő mégis halott maradt.  :headscratch:) Akkor viszont totál nem értem, hogy mi értelme az elrettentő chippeknek, ha túl lehet élni a felrobbanásukat. :nemtudom:

--- Idézet vége ---

Hét nézd: Éjvadász fejlövés egyenlőre halott. Villámcsapás fejlövés magától felébredt a kómából.Megatron súlyos fejsérülés, újjá kellett építeni. Maximus súlyos felsérülés (minden sérülés) kóma, Szökkenő súlyos fejsérülés kóma, Küllő felrobbant fej kóma,  Riadó lecsatolt fej kóma, Űrdongó megropogtatott fej átépítés. Ezek csak a fejsérülések.

Szerintem ez mind telibe attól függ, kivel mi a terv a következő időszakban.  :lol:

Kibertroni Űrtigris:
Ha már fordításnál tartunk, a haverom gondolkozott rajta, hogy a felirat fordításokban egységesítené az aktivációs kódokat, vagyis akármit mondtak eredetileg a helyes változatot használná. BW példa, ha azt fordítaná, mindig Név, maximalizál(ód)ás!-t használna, mégha név nélkül lett volna. Ja ha eljut odáig a BWII és Neo is lesz, ott így használná.
Név, alakváltás/maximalizál(ód)ás/terrorizálás! Minden japán G1 rajzfilmnél, esetleg a RiD2001-nél is. (Akár a G1-hez is.)
Továbbá minden átalakuláskor vagyis, ha nem mondtak eredetileg semmit sem. Az utóbbiról szeretne véleményt.

elwood:

--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Október 09., 22:40:31 ---Ezt egy kicsit jobban is elmagyarázhatták volna, mert nekem egyáltalán nem esett le.
--- Idézet vége ---
No igen, vannak Barber írásmódjában ilyen zökkenők. A 14. számot érdemes újraolvasni, ott vannak a kérdéseidre a válaszok, részben képben elmesélve.
A lényeg, hogy Megatron valahogy a testébe épített űrhíd-technológia (ami fekete lyukkal kapcsolja össze), az érc-13 és a Deceptigod/D-Void kombinációs technikája segítségével rákapcsolódott a Kibertron energiáira, amikkel elkezdett kísérletezni, előbb turbórókákon, majd később a vadonba kikeveredő autobotokon is. A cél egy stabil kapcsolódó-technológia létrehozása volt, így jött létre Superion. Ugyanakkor káros mellékhatása volt az őrület. Az egész persze a tervezett visszatérésének/hatalomátvételének előkészítése volt. A söprögetők nem voltak kifejtve, gondolom inkább csak emlékeztetői voltak hősies küzdelmének a Deceptigod/D-Void ellen.

--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Október 09., 22:40:31 ---Azért remélem Kerék is visszatér majd valahogy a jövőben! Ő volt az egyetlen szerethető karakter számomra a RiD füzetben.

--- Idézet vége ---
Talán nem túl nagy spoiler, ha azt mondom, hogy igen, a 18. rész utolsó oldali cliffhangerében már rakták összefelé. Ha valahol utolérhető a következetlenség, az talán pont ez. De hiába, ez megintcsak Barber-féle - elsősorban korai - hiányosságok számlájára írom, nem olyan koherens, mint a Roche/Roberts-vonal, pedig azért előfordulnak bakik ott is.

turkia, daniel86, Kibertroni Űrtigris, köszi: erre csak azt mondhatom, hogy Simon Furman többször is feladta a leckét, olyan szavakat és mondatfűzést tud alkalmazni, hogy attól az emberre rájön a csuklás. Úgyhogy azért voltak "ihletett" fordítások, ahol inkább csak azt igyekeztem átadni, amit érteni véltem.

Intruder:

--- Idézetet írta: elwood - 2021. Október 07., 09:57:14 ---Ami Portyázót illeti, itt utána kéne olvasnom, de úgy rémlik, hogy a megfejtés az volt, hogy ő csak azt hitte, hogy látja felrobbanni a szerkesztettek fejét, valójában azonban ez már Szilánk agyturkászásának eredménye volt.

--- Idézet vége ---
Ja, hogy Portyázó csak halucinálta, hogy megölte az Álcákat? :blink: Ezt egy kicsit jobban is elmagyarázhatták volna, mert nekem egyáltalán nem esett le. :whistle:
Azért remélem Kerék is visszatér majd valahogy a jövőben! Ő volt az egyetlen szerethető karakter számomra a RiD füzetben.
És maradjunk még egy kicsit ennél a szériánál, Megatron hogy volt képes megőrjíteni a robotokat a vadonban? Volt valami berendezése? És mi célból tette ezt? Egyszer csak megjelent Iakón kapujánál egy rakás Söprögető fejjel a testén. Gondolom azok a fejek tartották életben odakinn.

Küllőt illetően ismerem valamelyest a sztoriját, de én se spoilerezek inkább. :)

Kibertroni Űrtigris:
Tényleg irodalmi Hatlövet lefordított monológja.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése