HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (64/1242) > >>

Kibertroni Űrtigris:
Csak szereti és a következetesség miatt.

Nem akar az emailjével regisztrálni.

elwood:

--- Idézetet írta: Kibertroni Űrtigris - 2021. Október 11., 19:16:58 ---Név, alakváltás/maximalizál(ód)ás/terrorizálás! Minden japán G1 rajzfilmnél, esetleg a RiD2001-nél is. (Akár a G1-hez is.)
Továbbá minden átalakuláskor vagyis, ha nem mondtak eredetileg semmit sem. Az utóbbiról szeretne véleményt.

--- Idézet vége ---

Általában a fordítók azt fordítják le, ami oda van írva. Nyilván lehet javítani elírásokat, végrehajtani kisebb szerkesztéseket - pl. lehet a japán cybertronokat és destronokat autobotoknak és álcáknak fordítani - de ami nincs ott, azt nem írnám oda. Már csak azért sem, mert a felirat elolvasására is időt kell hagyni. Nem is értem, mihez, hova lenne odaírva "Xy, alakváltás!" ha ki sem mondják.

Biztos kérdezem, és biztos válaszoltál már, de névtelenségbe burkolódzó barátod miért is nem maga teszi fel a kérdéseit? Kicsit fura nekem ez a közvetített párbeszéd.

Feast4:

--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Október 06., 19:57:26 ---Amúgy csak szerintem nincs következetesség abban, hogy mit élhet túl egy TF és mit nem? Vasököl belehalt a fejsérűlésébe, míg Küllő fejét szinte a nulláról kellett újraépíteni. Nem úgy volt eddig, hogy ha az agymodul és a szikra kamra közűl bármelyik is károsodik az egyenlő a biztos halállal? Ezért nem tudom túltenni magam azon, amikor Portyázó felrobbantotta a Szerkesztettek fejét, és később valahogy mégis visszatértek. (Kivéve Bokszoló. Az ő feje ugyan úgy roncsolódott, de ő mégis halott maradt.  :headscratch:) Akkor viszont totál nem értem, hogy mi értelme az elrettentő chippeknek, ha túl lehet élni a felrobbanásukat. :nemtudom:

--- Idézet vége ---

Hét nézd: Éjvadász fejlövés egyenlőre halott. Villámcsapás fejlövés magától felébredt a kómából.Megatron súlyos fejsérülés, újjá kellett építeni. Maximus súlyos felsérülés (minden sérülés) kóma, Szökkenő súlyos fejsérülés kóma, Küllő felrobbant fej kóma,  Riadó lecsatolt fej kóma, Űrdongó megropogtatott fej átépítés. Ezek csak a fejsérülések.

Szerintem ez mind telibe attól függ, kivel mi a terv a következő időszakban.  :lol:

Kibertroni Űrtigris:
Ha már fordításnál tartunk, a haverom gondolkozott rajta, hogy a felirat fordításokban egységesítené az aktivációs kódokat, vagyis akármit mondtak eredetileg a helyes változatot használná. BW példa, ha azt fordítaná, mindig Név, maximalizál(ód)ás!-t használna, mégha név nélkül lett volna. Ja ha eljut odáig a BWII és Neo is lesz, ott így használná.
Név, alakváltás/maximalizál(ód)ás/terrorizálás! Minden japán G1 rajzfilmnél, esetleg a RiD2001-nél is. (Akár a G1-hez is.)
Továbbá minden átalakuláskor vagyis, ha nem mondtak eredetileg semmit sem. Az utóbbiról szeretne véleményt.

elwood:

--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Október 09., 22:40:31 ---Ezt egy kicsit jobban is elmagyarázhatták volna, mert nekem egyáltalán nem esett le.
--- Idézet vége ---
No igen, vannak Barber írásmódjában ilyen zökkenők. A 14. számot érdemes újraolvasni, ott vannak a kérdéseidre a válaszok, részben képben elmesélve.
A lényeg, hogy Megatron valahogy a testébe épített űrhíd-technológia (ami fekete lyukkal kapcsolja össze), az érc-13 és a Deceptigod/D-Void kombinációs technikája segítségével rákapcsolódott a Kibertron energiáira, amikkel elkezdett kísérletezni, előbb turbórókákon, majd később a vadonba kikeveredő autobotokon is. A cél egy stabil kapcsolódó-technológia létrehozása volt, így jött létre Superion. Ugyanakkor káros mellékhatása volt az őrület. Az egész persze a tervezett visszatérésének/hatalomátvételének előkészítése volt. A söprögetők nem voltak kifejtve, gondolom inkább csak emlékeztetői voltak hősies küzdelmének a Deceptigod/D-Void ellen.

--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Október 09., 22:40:31 ---Azért remélem Kerék is visszatér majd valahogy a jövőben! Ő volt az egyetlen szerethető karakter számomra a RiD füzetben.

--- Idézet vége ---
Talán nem túl nagy spoiler, ha azt mondom, hogy igen, a 18. rész utolsó oldali cliffhangerében már rakták összefelé. Ha valahol utolérhető a következetlenség, az talán pont ez. De hiába, ez megintcsak Barber-féle - elsősorban korai - hiányosságok számlájára írom, nem olyan koherens, mint a Roche/Roberts-vonal, pedig azért előfordulnak bakik ott is.

turkia, daniel86, Kibertroni Űrtigris, köszi: erre csak azt mondhatom, hogy Simon Furman többször is feladta a leckét, olyan szavakat és mondatfűzést tud alkalmazni, hogy attól az emberre rájön a csuklás. Úgyhogy azért voltak "ihletett" fordítások, ahol inkább csak azt igyekeztem átadni, amit érteni véltem.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése