HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
KiD:
Az a bajom, hogy minden normális filmje adaptáció volt. Az angyalok és démonok, A Da-Vinci kód, az Egy csodálatos elme mind szép sorban követik a könyv eseményeit... A Legenda vagyok egyszerre könyvadaptáció, film remake és egy már kész új forgatókönyv átdolgozása.
De persze, a puding próbája az evés, majd mondjátok el, milyen volt, mert én Bay Tf filmet már nem nézek, a harmadik nálam végleg betette a kaput. :D
Aldarion:
--- Idézetet írta: Intruder - 2017. Május 12., 11:34:49 ---
--- Idézetet írta: Aldarion - 2017. Május 11., 22:40:56 ---Az biztos, hogy az előző olyannyira mély pont volt, hogy azt már a stúdió is érezhette, És röhögjetek ki, de épp ezért kalapot emeltem a 4. rész írójának, aki megpróbált több szálat mozgatni, és előre vetíteni valami nagyobb, komplexebb dolgot
--- Idézet vége ---
Ellentmondást érzek. Miért is volt akkor mély pont? :headscratch: Én amúgy nem értem az embereket. Én (aki szintén a Marsra kívánom az egész Paramount-ot ezekért a filmekért) szerintem meg pont a negyedik rész volt az, ami már nyomokban történetet tartalmazott és mégis rosszabbnak itélik meg mint a DoTM-t. :nemtudom:
--- Idézet vége ---
Nincs ellentmondás, a lényeget magad is kimondtad. A film karakterábrázolás, design, vágás és úgy dinamikai szempontból volt rossz. Cade Yeager és Vesztegzár karakterei tetszettek. Utóbbi az egyetlen nem karakteridegen főgonosz az eddigi filmekben, ami nagy szó. A film összességében nem jó, de a története - már amit Bay meghagyott belőle - határozottan akart valamit nyújtani. Nem az addigi A-ból B-be típusú történetet kaptuk, hanem Egy A-B-C-D leosztást. Hogy értsétek, mire gondolok:
1. rész: Kezdetben vala a Kocka (A) - tehát a világ megmentéséhez a Kockának vesznie kell (B).
2. rész: Hajdanán volt egy rossz útra tért Fővezér, a Bukott (A) - tehát a Bukottat le kellett zúzni (B).
3. rész: A háborúból lelépett a Bárka egy új technológiával és Őrszemmel (A) - tehát Őrszemet és a kütyüjét el kellett ásni a kert végében (B)
És itt jött egy negyedik rész: Valamikor egy faj terraformálta a földet a maga céljainak megfelelően (A) - napjainkban vadásznak a túlélő alakváltókra (B) - a túlélésük miatt el kellett intézniük a támadóikat (C) - Optimusz elindul, hogy beintsen a teremtőiknek, akik az egész szart megkavarták (D) és erre épül egy folytatás, nem úgy, mint az 1-2-3 esetében, ahol elvarták a szálakat amolyan szarunk bele jelleggel.
Összefoglalva, a film szerintem rossz volt, de határozottan éreztem, hogy az író legalább megpróbált kezdeni valamit az anyaggal, és ezt értékeltem.
--- Idézetet írta: KiD - 2017. Május 11., 23:14:15 ---Mondjuk Goldsmannak köszönhetjük a Batman és Robint, a Mindörökké Batmant és a Lost in space-t is.
--- Idézet vége ---
Nem olyan rég olvastam egy interjút Michael Keatonnal, hogy miért lépett ki a Batman franchise-ból. És annyit mondott, hogy már akkor tudta, hogy baj lesz, amikor Schumacher megkérdezte tőle, hogy ennek miért kell ilyen sötétnek lennie. Figyelembe véve, hogy akkoriban hogy viszonyultak a képregényfilmekhez, annál a kettőnél nekem nem a történettel van a bajom, hanem a látványvilággal és a ripacskodó színészi játékkal. Határozottan a rendezőt és a díszlettervezőt lőttem volna agyon de sebesen...
A mi a Lost in Space-t illeti, nem ismerem az eredeti, így nem volt viszonyítási alapom, de szerintem Matt LeBlancon kívül mindenki korrektül alakított, a történet meg tetszett. Gyerekként kimondottan szerettem azt a filmet, és ma is szívesen újranézem alkalomadtán.
De, még ha nem is értesz velem egyet, az tény, hogy ő tette le az asztalra az Egy csodálatos elmét, a Da-Vinci kódot, az Angyalok és Démonokat és a Rejtélyt (Fringe) is, ahogy az is, hogy minden nagyágyú forgatókönyvíró nyúlt már mellé - igen, itt rátok nézek George Lucas és Steven Spielberg...
Maradjunk annyiban, hogy tegyük félre az ekézést a film utánra, és lássuk, mivel rukkolnak ki ezúttal - a rettenetes Nagyágyú designon felül...
daniel86:
Az a teljes karakteridegenség ami jellemzi ezt az egész filmes TF univerzumot, a rossz alsós humor, az össze-vissza történet. Ennek ellenére a látvány mindent visz. De nekem ez kevés. Ezért kapok agymenést a képregényt feldolgozó filmek 90 százalékától is.
roberto:
A 4. rész kifejezetten a darkos feeling-je miatt jött be jobban. Viszont a La Beuf-trilógiát, ha agyonlőttök, sem tudom utólag másképp megítélni, mint egy nyálas termést. Sorry.
Intruder:
--- Idézetet írta: Aldarion - 2017. Május 11., 22:40:56 ---Az biztos, hogy az előző olyannyira mély pont volt, hogy azt már a stúdió is érezhette, És röhögjetek ki, de épp ezért kalapot emeltem a 4. rész írójának, aki megpróbált több szálat mozgatni, és előre vetíteni valami nagyobb, komplexebb dolgot
--- Idézet vége ---
Ellentmondást érzek. Miért is volt akkor mély pont? :headscratch: Én amúgy nem értem az embereket. Én (aki szintén a Marsra kívánom az egész Paramount-ot ezekért a filmekért) szerintem meg pont a negyedik rész volt az, ami már nyomokban történetet tartalmazott és mégis rosszabbnak itélik meg mint a DoTM-t. :nemtudom:
Az meg sosem tesz jót egy filmnek, ha többen írják a forgatókönyvet. Fejetlenség a köbön.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése