HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
mad47:
Ez a legerősebb robot dolog tényleg összetettebb. Ha azt nézzük ami számít, vagyis, hogy kinek hány olyan győzelme volt ami badass akkor a legjobbak között van a helye a "sisakos" Össztűznek is (Straxus, Bruticus, Mogorva majdnem, aztán a fél Álca haderő), de tényleg csak abból az időszakból amikor főszereplő volt. Inkább úgy tegyük fel a kérdést, kik a legnagyobb harcosok. Szigorúan sorrend nélkül én őket válogatnám be a Top ligába (kizárólag képregény univerzumokból, a filmet nem vagyok hajlandó jegyezni): Optimusz (nyilván); Mogorva (nagyon tapasztalt, "ösztönös" harcos, meg ugye a full titánium páncélzat, meg ízlés szerint idevehetjük még a néhai Színlelő páncélt is); Ultra Magnusz (mintha egy fiatalabb Optimusz lenne, plusz a Magnusz páncél); Maximusz (de csak a G1 féle méretnövelő átépítés után, tehát Fortress Maximus, azelőtt csak egy lövöldöző katonai stratéga volt); Szuper Omega (alap, mint az egyik legnagyobb Autobot, plusz IDWerzumban a Titánok Őrzője, ősi intellektus, "mérhetetlen tartalék energiákkal").
Nem a legjobbak, de nagyon tápos karakterek még szerintem: IDWben a legtöbb "klasszikus" karakter (Acélfej, Jazz, Napcsillantó, Portyázó, Kerék, Kup); Drift; Thunderclash (magyarul szerepelt már? Viharcsapás? "minden idők legnagyszerűbb Autobotja" cím birtokosa asszem).
Az IDW-ben ugye sokkal több/többfélébb szempont dönt egy karakterről, mert sokkal mélyebb története van lásd Szán esete. Nem csak az erő dönt, hanem képzettség, tapasztalat (Acélfej, Kup esete, vagy Jazz vs. Predakonok sztori). Ettől függetlenül őket nem állítanám oda egy Overlord ellen pl. :)
A régi Fővezérek nálam buknak, nyilván nagy harcosok ők is, de őket NEM a Mátrix választotta ki (legalábbis Novától Zétáig), hanem afféle politikai háttérhatalom, így ők csak a kor bábjátékosai.
Röptűz csak a G1ben harcos, ott is csak az elején számít, a későbbiekben van hogy asszem Körfűrész nyomja le... a többi univerzumban kimondottan csak tudós, nem katona, ezt Optimusz kifejti bővebben az Ongoingban is.
Az Autobot Tripla Változók közül csak Szökkenő marad szerintem, Deltásnak tériszonya van, meg ha jól emlékszem a tengervíz is kikezdi, Homokvihart meg hagyjuk is. :)
Űrdongó meg nálam sosem nőtt túl az "a golyók elé vetem magam, több hasznom úgysincs" kategórián.
Kihagytam valakit?
Optimus Prime:
Úgy látom behalt ez a "ki a elgerősebb Autobot" téma, no offense!
Én is szeretném beindítani itt a topicot, de más célpontot adnék. Valahogy rámtört a nosztalgia és a TF Wikit is ovlasgatom sok új és sok régi tartalom véget. Korábban írtam, hogy a Marvel G2-nek volt egy nem hivatalos folytatása az Aligmnent regény, valamint annak egy újfent nem hivatalos... nos, inkább utóérzése/gondolata vagy a coda a megfelelő szó rá? Ez pedig a két oldalas The Last Days of Optimus Prime, a TF Wiki végett meg is találtam, angol, rövid, de érdekes csemege: http://frobman.tumblr.com/post/107595908471/cmo-of-doom-the-last-days-of-optimus-prime
Én a TransForce honlapján ovlastam, ahol panelre volt oszta, kékes háttér, kiszínezett verzió és azt hiszem Wildman rajzolta újra. ÉRdekes, mert itt is hajlik a Beast Wars felé, ahogy több képregény is próbálta a két erát összeolvasztani. Ugye a BW-BM szériáűk inkább a rajzfilmet célozzák, ámbár mégis so kutalás van a Marvel képregényekre. Ennek ellenére a G2 era mindig kimarad. Nem tudom ki van itt olyan, aki még papír formában olvasta a marvel szériát a '90-es években. ÉN imádtam, és mindig vártam a Szerkesztő által emlegetett Másodk Generációt. Emlékszem, a '94-es évben minden képregény hátoldalán valamilyen G2 figurát reklámoztak, futurisztikusnak ható hátterel, meg minden. Mindig izgatott milyen is lehet a képregény, miről szól, kik vannak benne, mikor játszódik. 2004 táján egy szintén hardcore TF fan haveromtól kaptam meg egy gyenge scan formájában, de egy délután végig olvastam a 12 számot! Imádtam, főleg a nosztalgia végett, a sok visszautalás és visszatekintés.
Ez az, amit utálok az új szériákban, játék szériában vagy kiadóban: reset. Nem igen lehet egy fix szériát építeni. Rajzfilmen én a G1, Beast Wars, Beast Machines triót veszem egybe. Vagy a G1 3 évada és Headmasters, Masterforce, Victory, Zone szériákat. Képregényben a Marvel G1, G2 és ezek hivatalso kiegészítőit, valamint erre én rácsapom az Alignment rgényt és a The Last Days of Optimus Prime-ot.
Meg vannak még jópár, általam nem olvasott képregények - amiknek nem tudom itt lenne-e helyük - a Botcon és egyéb exkluzív rendezvényi számok, mint a Shattered Glass és Transformers Universe sorozat. A TF Wiki véget pedig most még többről szerzek tudomást. It never ends...
Dark:
Rá gondoltam, a Technobotok vezérére, úgy emlékeztem Sörét a neve magyarul... :badteeth:
grey gargoyle:
--- Idézetet írta: Optimus Prime - 2017. Július 17., 14:32:09 ---Éjvadász túljárt a Sötét Mátrix által irányított Mennydörgésen és legyőzte!
--- Idézet vége ---
Éjvadász meglehetősen kreatív, és ez stratégiailag egy csatában biztos sokat számítana, de szerintem ezen túl nem egy ütőképes bot.
Össztűz meg a marvel képregényekben Polyhex olvasztóvermét is túlélte. Mindenki elolvadt benne, ő meg csak kikapta a lábát, hogy ez forró. Úgy tud félreugrani a támadások elől, ahogy más nem nagyon. Szembeszállt Straxussal, aki elvileg jóval erősebb nála, és őt is legyőzte.
ztán vanak még itt ilyen nyalánkságok:
---
Ha Deltásnak meg Iszapnak a gyengeségeit is hozzávesszük, akkor ők semmiképp nincsenek a legerősebbek között, meg azon gondolkoztam, ha Iszapot közéjük vettem, akkor annyi erővel Acélfejet is belerakhatnám, mert a tűzerejük kb 0, tehát leginkább csak közelharcosok, ami eléggé korlátozza a hatékonyságukat.
--- Idézetet írta: Dark - 2017. Július 15., 17:41:00 ---Viszont megemlíteném Égetőt és Ezüstnyilat, valamint Sörétet, a kapcsolódók vezéreit...
--- Idézet vége ---
Sörét az ki akar lenni? Scattershot a technobotok vagyis Computron vezetője?
Az újak közé tartozik még Pyra magna, csak a hálózsákon odáig még nem jutottunk el. Ő a Victorion nevű óriásrobotot alkotók vezetője, még elég újkeletű.
Optimus Prime:
Érdekes téma. Az újabb képregéyneket MTMTE, RID és rajzfilmeket Prime, RID nem simerem, de a korábbi sorozatok és képregények alapján ez néha változó.
Mogorva mindenké pdobogós, Optimus is, az IDW Reflektorfényben és az IDW-Marvel folytatása alapján Ultra Magnusz is, Szuper Omega alap, ahogy Metroplex és Fortress Maximus is. Persze ez megint más téma, mert ők függően a szériától és a grafikustól bazi nagyok.
Össztűz annyira nem erős, ám meglehetősen kitartó. Mikor kétszer is főszerepet kap a Marvel képregényekben nagyon kemény, szegény Szimatoló esetén sose tette túl magát, ettől még keményebb lett. Bár tény, kis segítséggel lenyomta Bruticust! Ellenben a rajzfilmben totál csak egy Rock'n'Roll őrült Bot.
Deltásnak tudtommal víz- és magasságiszonya van.
Szökkenőt én csak akkor tartom igazán ütőképesnek, ha a Roncsolók csapatában van.
Szerintem attól függ ki melyik szituban van. És én pl. nem csak a fizikai képességeik alapján listáznám őket, hanem mentális erejüket is nézve. Példakép Éjvadász túljárt a Sötét Mátrix által irányított Mennydörgésen és legyőzte!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése