HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
daniel86:
Nem volt merszem az új Bay agymenéshez, már az ezt megelőzőhöz sem. Nem nekem van ez kitalálva.
Azért érdekes gondolat lenne, Nova, Jhiaxus és a többiek mint Lovagok. Bár őket is elég nagy tisztelet övezte( Bárka-1 emlékmű stb). Kapartam egy kissé az emlékezetemet és újraolvastam a Reflektorban: Optimuszt. Ott mondta Szuper Omega, hogy nem feltétlenül értettek egyet Novával az alakváltók fejlődését illetően. Enyhe kifejezés volt :)
Kérdésem az volna, hogy Zéta Omega pusztítói ugye nem véletlenül hasonlítanak Szuper Omegára?
Miért mondta azt Novára, hogy hamis fővezér? Már ő sem birtokolta a Mátrxot?
Aldarion:
Rendeben, beismerem, nem ők azok...
Jó látni, hogy szemfüles olvasóink is vannak. Fejet hajtok előttetek. Igazából arra voltam kíváncsi, hogy hányan olvassák figyelmesen a főoldali/fórum kommentjeimet.
Ez a gondolat bennem igazából akkor fogalmazódott meg, amikor anno először olvastam a füzetet a megjelenése után. Ha bele gondolunk, egy szerkesztési hiba teljesen hihető lenne, tekintve, hogy a ma ismert legendák is hasonlóak. Van egy legenda, aztán jön a történész, és megcáfolja. Jó példa erre az Arthur király mondakör. Sokan abban se hisznek, hogy létezett, noha elvileg bizonyítható a léte, de nem tudják belőni melyik korig nyúlig vissza az eredete. Mondjuk most szakadjon le a pofám, hogy képes voltam a Last Knight után ezzel a példával előjönni... Ha megnézitek, a MTMTE Annualjában egy szájhagyomány útján terjedő legendát olvastunk a Lovagokról, míg itt tényeket kaptunk a Metrotitánról és a Kristályvárosról, tehát legenda vs. történelem. Aztán jöttek a későbbi számok, az újabb nyomok meg a sehová sem vezető hajsza, de az már másik lap.
Ha jól megnézitek, azért fel lehet fedezni egy érdekes párhuzamot a Lovagok legendája és Nova uralma között. A legenda szerint elhozták az aranykort, majd elhagyták a bolygót, hogy terjesszék azt a csillagok között. Nova lényegében ugyanezt tette. Elhozta a maga "aranykorát" majd megépítette a Bárkát, hogy terjeszthesse a "békéjét" a csaillagok között, csak pechje volt, és a Benzuliban akarta elkezdeni...
De tényleg, hányan vettétek a bátorságot Az Utolsó Lovaghoz?
daniel86:
Ezidáig amikor olvasgattam a Drift minit, az a gondolat motoszkált a fejemben, hogy oké Új Kristályváros, de hol volt az eredeti és az milyen lehetett? Most erre kaptam választ. Szerintem sem Nováék a lovagok. Én a párhuzamot annyiban annyiban látok, hogy hasonló az első Bárka és az Elveszett Fény sorsa.
mad47:
Hol mondják ki egyértelműen, hogy ők a Kibertron Lovagjai? Véget vetettek az (akkori) polgárháborúnak, a felszínre emelték a Kristályvárost, egy darabig békében éltek, és ennyi. Én végigolvastam a RiDet is meg a More than-t is, de nem esett le, sőt ahogy elnéztem Rodimuszéknak se. Jó, lehet hogy a hiányos angoltudásom miatt siklottam át efölött, de a Sötét Kibertron eseményei után folytatják útjukat, ugyanúgy a Lovagokat keresve. A Titánok voltak a Lovagok "szállítói" a galaxisban, Nováék a Bárkát használták e célból, sőt ők a Titánról nem is tudtak, Omega nem mutatta meg nekik. A Lovagok sztorija elvileg egészen Prímuszig nyúlik vissza, bár Nova is ezt vallja magáról. Ez mondjuk Aldariont igazolja. Szóval nem zárom ki azt se, de tényleg elég meredek lenne, főleg ha Ciklonnak se esik le. Én a Drift mini alapján azt hittem, hogy a Fény tanácsa és a Lovagok egy és ugyanaz, ezt az is alátámasztja, ahogy a saját Reflektorfényben epizódjában Drift beszél Kuppal ("egy harmadik csoport, egy csoportok elleni csoport"). De valami rémlik, hogy mikor megtalálják az elveszett Luna 1-et, Szán belép valami átjáróba, és ott talál valamit ami a Lovagokra utal. Vagy rosszul emlékszem?
Nekem is nagyon tetszettek a G1es oldalak, vannak képek amik konkrétan a Marvel 1. számának 1. oldalát hozza vissza, nagyon hangulatos.
Köszönjük az új részt!!
KiD:
Ha a RiD sorozat nem is a szívem csücske, a G1-es rajzstílus megidézése (sőt, bizonyos G1-es jelenetek megidézése) nagy ötlet volt ebben a részben.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése