HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Aldarion:
--- Idézetet írta: grey gargoyle - 2017. Augusztus 27., 13:40:30 ---De messze nem Optimusz miatt robbant ki a háború, hanem az elégedetlenség, és a Megatron szította ellenállás miatt.
--- Idézet vége ---
Ezzel tisztában vagyok. Csak arra akartam rávilágítani, hogy míg kegyetlen állatok uralták a Kibertront, ők eltapostak minden ellenállást és kész. Jött Optimusz, hogy na srácok, beszéljük meg, erre négymillió évig tartó polgárháború lett a törekvéseiből...
grey gargoyle:
Olvasgattam most az orion pax spotlightot is, és az jutott eszembe, hogy itt is van szó róla, meg miután acélfej feléled az üres kibertronon akkor is, hogy metroplex szállította Alpha Triont. És ha a titánok voltak kibertron lovagjainak a szállítói, akkor feltételezhetően Alpha Trion lehet az egyik fennmaradt lovag.
--- Idézetet írta: Aldarion - 2017. Augusztus 27., 09:24:51 ---Egyébként így nézve ironikus, hogy ő már haladó szellemiségű Fővezér volt, aki újítani akart, ennek eredményeképp sikerült is újítania... kirobbant egy négymillió éves polgárháború...
--- Idézet vége ---
De messze nem Optimusz miatt robbant ki a háború, hanem az elégedetlenség, és a Megatron szította ellenállás miatt.
--- Idézet ---A ténylegesen csaló Fővezérek sora Novát követően kezdődött, mert Nova a hatalmát féltve elrejtette a Mátrixot, mielőtt elment, nehogy valaki magához ragadja a hatalmat a távolléte alatt.
--- Idézet vége ---
Ezt jó tudni.
Aldarion:
--- Idézetet írta: hiphop - 2017. Augusztus 24., 21:36:21 ---Más: azt lehet tudni, hogy a füzet végén Omega kire gondol, amikor azt mondja, ismert olyat, akinek voltak kérdései, vagy ez spolieres tartalom?
--- Idézet vége ---
Nem, ez nem spoileres tartalom. Véleményem szerint ezzel a mondatával Optimuszra utal, egész pontosan Orion Paxra, és a Káoszelméletben olvasott Szenátus elleni kirohanására. Ő ugye úgy lett Fővezér, hogy nem a rendszert akarta kiszolgálni, mint előtte mindegyik, hanem pont, hogy megkérdőjelezte a működőképességét. Egyébként így nézve ironikus, hogy ő már haladó szellemiségű Fővezér volt, aki újítani akart, ennek eredményeképp sikerült is újítania... kirobbant egy négymillió éves polgárháború...
--- Idézetet írta: daniel86 - 2017. Augusztus 24., 16:39:26 ---Miért mondta azt Novára, hogy hamis fővezér? Már ő sem birtokolta a Mátrxot?
--- Idézet vége ---
Nova igazi Fővezér volt, mert nála volt a Mátrix, ezt láthattuk még a brazniai incidensnél - a mátrixon rajta marad a korábbi hordozó lenyomata -, viszont igazából nem követte Prímusz eszméit, hanem a maga akaratához hajlította őket, hogy igazolják a tetteit. Aranykort hozott, de nem a békére vágyott, hanem a hódításra, mint azt a Monstruktoros incidens alatt kiderült, és szerintem ezért nevezte őt Omega hamis Fővezérnek. A ténylegesen csaló Fővezérek sora Novát követően kezdődött, mert Nova a hatalmát féltve elrejtette a Mátrixot, mielőtt elment, nehogy valaki magához ragadja a hatalmat a távolléte alatt.
hiphop:
Jó kis rész volt, köszönet a fordításért! Engem leginkább Metrotitán kijelentése érdekel, amit Üstökösre mondott, hogy "hódító". Ez semmiképp sem hangzik pozitívan. Metroplex Otpimuszt sokkal barátibb hangon szólította meg az Autokráciában. Ott egyértelműbb volt a "kiválasztott" jelző. Tehát, az én véleményem szerint, ezek a titánok különbséget tudnak tenni jó és rossz szikra között. Valahogy megérzik. Ez azért kisebb tanulmányozással Omegának is lejöhetett. (Bár lehet, hogy őt - arra nem érdemes lévén - egyszer sem szólította meg.) És azért az is igaz, hogy Üstökösnek a későbbiekben van egy pár igen megkérdőjelezhető húzása.
Más: azt lehet tudni, hogy a füzet végén Omega kire gondol, amikor azt mondja, ismert olyat, akinek voltak kérdései, vagy ez spolieres tartalom?
Aldarion:
--- Idézetet írta: daniel86 - 2017. Augusztus 24., 16:39:26 ---Kérdésem az volna, hogy Zéta Omega pusztítói ugye nem véletlenül hasonlítanak Szuper Omegára?
Miért mondta azt Novára, hogy hamis fővezér? Már ő sem birtokolta a Mátrxot?
--- Idézet vége ---
Nem tudni. Igazából annyit tudni, hogy voltak az Omega Őrszemek, akik eredetileg őrizték a Kristályvárost, de a korok múlásával Szuper Omegán kívül mind eltűntek. Erre azóta sem tértek ki.
Aztán ott vannak az Omega Pusztítók, akik eddig csak egyszer szerepeltek, az Autokráciában, és többször sem kerültek elő, így nem derült ki, hogy véletlen-e, vagy van valami kapcsolat.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése