HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Intruder:
Turkia: abban a részben volt, amikor a Joek és a Kobrák amerikai focit játszottak tankokkal és Hentes őrmester volt a labda. ;D És igen, a világ egyik legkeresettebb bűnözője egyedül elmegy egy éjszakai klubba, komolyan wtf?! :badteeth: De voltak jó pillanatok is. Például, amikor Metal-head elmeséli a többieknek, hogy mielőtt csatlakozott volna a Kobrákhoz egy állatkertben dolgozott, de kirugták medve etetésért. Igen, megetette őket a cápákkal. :hehe:
A játékok terén számomra 1987-ben történt egy elég éles váltás, ami után már nem igazán adtak ki jó Kobra figurákat. Crystalball, Raptor és Big Boa csak pár karakter, akiknél komolyan nem értem, hogy egyáltalán miért léteznek. És, aki jól nézett ki azt befestették rózsaszínre (pl.: S.A.W. viper). Nagyon sok Kobra figura volt rózsaszín és ez a trend a Transformers játékokra is átterjedt (pl.: Misfire, aki a Barbie űrhajója is lehetne). De szerencsére volt pár nagyon jó kivétel is, mint például a Night viper a Crimson guard Immortal és a Alley Viper (bár ő a rikító színei miatt kicsit necces, de azért még szódával elmegy kategória).
És igen, a Parancsnok magyarul sokkal jobb, mint az eredeti. Szívem szerint készítenék egy kis összeállítást róla a külföldi Joe fanoknak, de már annyiszor megütöttem a bokámat a youtube-al, hogy inkább temettem az ötletet.
Kibertroni Űrtigris:
--- Idézetet írta: turkia - 2022. December 24., 09:00:55 ---Elmúlt hetekben néztem vissza a teljes Sumbow és Dic sorozatot. A Sunbow legtöbbször jó, Elekes Pál szinkronmunkája legtöbbször lélegzetelállító. A Parancsnok szájába elég hatásos mondatokat tudtak adni. DE! A Dic az egy jobb szó híján ámokfutás. Pár jó rész besikerült, de általában semmi másról nem szól, mint az amcsi hősökről, akik az értelmi fogyatékosság határán lévő Kobrákat űzik. Egyik részben a Kobrák borotvahabot lopnak és a Parancsnok térden állva könyörög Hentes Őrmesternek az életéért. Az a Parancsnok, aki korábban vmi pikkelyes rém volt és a csupa izom Fanyűvőt egy kézzel emelte fel... aztán a Henteses nettó megaláztatás után elmegy egyedül (!) köpenyben (!) egy diszkóba (!), de a kidobó szó szerint kidobja. Itt kapcsoltam ki a laptopot. Mintha direkt arra utaztak volna, hogy Kobra játékokat ne vegyenek a gyerekek, vegyük el jól a kedvüket. Nekem mondjuk szinte kizárólag Kobráim vannak egy vitrinben. Főhelyen vannak, legtöbb hiánytalan és ritka darab, joe-ból csak pár rejtőzködik (pl tiger force outback), de a jófiúk nekem mindig olyan fantáziátlan játékok voltak. Boltokban mindig a Kobra logot kerestem a dobozokon. :)
--- Idézet vége ---
Gondolom, ezért mondják a DiC sorozatra, hogy borzalmas.
Egyébként, hol tudnám megnézni, lehetőleg magyar szinkronnal?
A játékok kapcsán: Ez körülbelül olyan, hogy melyik gyerek ne akarna egy pisztollyá alakuló robotot? Ez Megatron. Egy kamionná alakuló robot? Uncsi! Ez Optimusz.
Nem tudom, de szerintem érdekes, hogy a Ben 10 és a Ben 10 Az idegen erők (Alien Force; az Ultimate Alient és az Omniverzumot még nem láttam) magyar szinkronja pocsékabban sikerült, mint az Energoné. Az ENERGONÉNÁL! Persze itt a Cartoon Network szinkronját értem, mert csak az van fent a neten.
Ez csak azért is furcsa, mert az Energon nem saját sorozat, míg a Ben 10 gyakorlatilag az egyik legsikeresebb saját sorozatuk.
Az idegen erőknek rosszabb a szinkronja.
turkia:
--- Idézetet írta: Intruder - 2022. December 17., 12:41:27 ---
Űrtigris: jaja, reklám nélkűl nem lehet eladni semmit sem. Kár, hogy a DiC nem készített G2 rajzfilmet. Bár lehet, hogy az is oyan gyenge lett volna, mint a G.I. Joe sorozatuk.
--- Idézet vége ---
Elmúlt hetekben néztem vissza a teljes Sumbow és Dic sorozatot. A Sunbow legtöbbször jó, Elekes Pál szinkronmunkája legtöbbször lélegzetelállító. A Parancsnok szájába elég hatásos mondatokat tudtak adni. DE! A Dic az egy jobb szó híján ámokfutás. Pár jó rész besikerült, de általában semmi másról nem szól, mint az amcsi hősökről, akik az értelmi fogyatékosság határán lévő Kobrákat űzik. Egyik részben a Kobrák borotvahabot lopnak és a Parancsnok térden állva könyörög Hentes Őrmesternek az életéért. Az a Parancsnok, aki korábban vmi pikkelyes rém volt és a csupa izom Fanyűvőt egy kézzel emelte fel... aztán a Henteses nettó megaláztatás után elmegy egyedül (!) köpenyben (!) egy diszkóba (!), de a kidobó szó szerint kidobja. Itt kapcsoltam ki a laptopot. Mintha direkt arra utaztak volna, hogy Kobra játékokat ne vegyenek a gyerekek, vegyük el jól a kedvüket. Nekem mondjuk szinte kizárólag Kobráim vannak egy vitrinben. Főhelyen vannak, legtöbb hiánytalan és ritka darab, joe-ból csak pár rejtőzködik (pl tiger force outback), de a jófiúk nekem mindig olyan fantáziátlan játékok voltak. Boltokban mindig a Kobra logot kerestem a dobozokon. :)
Kibertroni Űrtigris:
Kár, hogy én sem hallottam még!
A kanadai változat is jó, a szövege az angolhoz jóval közelebb van, de nekem például nagyon tetszett.
KiD:
--- Idézetet írta: elwood - 2022. December 18., 19:26:09 ---Bocs, hogy floodolok, de az előbb belefutottam a G1 rajzfilmsorozat francia intrózenéjébe, és szerelmes vagyok.
--- Idézet vége ---
Miért nem ismertem ezt eddig, ez oltári!
A floodolással meg vigyázzál, mert Farek idegrohamot fog kapni! :m-hulk:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése