HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (206/1241) > >>

Kayamiel:
Köszönöm a legutóbbi 4 UK számot  :tf-optimus: :tf-megatron: :tf-shockwave: :tf-jazz:

elwood:
Mondjuk úgy, fordítója válogatja. Az általános elv az, hogy aminek van hivatalos magyar fordítása, ott azt használjuk. Aunty/Auntie esetében az ősforrás a Transformers 1. száma, itt nevezték így a Bárka számítógépét, ezt leszámítva az amerikai történetekben sosem került elő ez a név. De jött Simon Furman, és előbb az angol olvasóknak megírta a most megjelent történetet, majd 30 évvel később a ReGenerációt, belekapaszkodva ebben az egyetlen elejtett szavacskába.

Érdekességképp, van Aunty-nak egy harmadik fordítása, Dadus, ez a magyar kiadás 11. számában szerepelt, a Múlt, jelen, jövő című történetben, ami a TF UK 198. száma volt, szerzője megint csak Furman. (Ezt valószínűleg majd részben újrafordítva / kiegészítve adjuk közre, ha eljutunk odáig, mert az akkori magyar fordításba becsúszott egy kis történetidegen X-men-promó is :), illetve vannak olyan vonatkozásai, amik a magyarban akkor nem voltak érthetők, pl.: Homokvihar, Deltás és Infernó, három autobot, akik az amerikai történetekben nem szerepeltek, mit keresnek a Földön.)

A többnevűséggel kapcsolatban készítettem egy elég méretes Excel-táblát az eddig magyar fordításban előfordult minden névről és fontosabb eszközről, fogalomról, intézményről, helység- és helyiségnévről, stb. Minden igyekezetünk ellenére, és fordítóktól függetlenül találtam jó pár következetlenséget, de szerintem még egyszer le kell majd ellenőrizni, és csak utána kezdünk majd a javításukba, mert ez is nagy meló, érzékeny meló, és a honosítással is szeretnénk haladni. Úgyhogy ez nem ma lesz és nem holnap, de a változtatásokat a fórumon is jelezni fogjuk. Majd egyszer.

Feast4:
Amúgy most Nagynéni vagy Robotnéni?

keildavid:
Nagyon érdekesek és tetszenek ezek a történetek(TF UK 18-21). Külön az is tetszik, hogy vannak benne utalások a főeseményre(pl. Marvel TF 1-4). Simon Furman szerintem remek történetet írt. A mostani rajzokban pedig látszik, hogy valamennyit fejlődött és látványosabbak kezdtek lenni.
Remélem, hogy még lesznek TF UK történetek.
Köszönet érte Elwood-nak és Tyrant-nak! :worship: :worship:

elwood:
Ezek a füzetek átmenetek voltak a reklámújság és a képregény között, kicsit olyasmik voltak, mint azok a filmes Transformers magazinok, amik magyar fordításban is megjelentek 2007 környékén, mikor kijött az első mozifilm. Volt bennük poszter, rejtvény, naptár, karakterleírások, olykor matricák, "ez történt eddig összefoglalók", levelezőoldal, természetesen sok Transformers-reklám, és előfordultak benne más, fiús, sci-fis képregények utánnyomásai.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése